• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
Şubat Ve Şehadet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamd, yer ve gökleri en güzel bir şekilde yoktan var eden, düzene koyan ve bizi karanlıktan nura çıkaran Allah (c.c)`nun üzerine olsun.
Selat ve selam, ümmete rahmet olarak indirilen, Allah`ın habibi, resulünün üzerine olsun. ‘`Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, hayır onlar diridirler, ancak siz bunu bilmezsiniz.`` (Bakara 154)
Şubat denilince, aklımıza Şehadet gelir, karda açan kardelenler gelir, bu ayda şehidlerin çok olması hasebiyle. Şehidlik, basit değildir. Bu yüzden de basit insanlara uğramaz. Ancak kendisine yakışan insanlara gelir: Seyyid Kutub, Hasan El-Benna ve Metin Yüksel gibi.
Şehidler bir mum gibidirler. Kendilerini eritirler ama başkalarını aydınlatırlar. Evet, onlar kendilerini erittiler, çünkü onlar ölümün zaten olacağını, bu dünyanın fani olduğunu biliyorlardı. Bu yüzden hayatlarını, canlarını bu yolda feda ettiler. Geride kalanlar için birer kandil oldular, yollarını aydınlattılar, onlara can verdiler.
Seyyid Kutub`un bununla ilgili şu sözleri ne kadar da manidardır: ‘`Kalem sahibi kimseler birçok büyük işler yapabilirler. Ancak; fikirlerinin yaşaması pahasına kendilerini feda etmeleri şartıyla. Fikirlerinin kan ve canları karşılığında manalanması şartıyla. Hak bildikleri şeyin hak olduğunu korkmadan söyleyip, gerekirse bu uğurda başlarını vermeleri şartıyla.
Biz fikir ve sözlerimiz uğruna ölsek de, o fikir ve sözler ruhlu birer vücut olarak kalacak ve yahut da onları kanlarımızla sulayıp canlılar, ruhlular arasında yaşatacağız.``

Evet, onlar şehid olup Rablerine kavuştular. Onların yollarını sürdürmek de bize kaldı. Bizim görevimiz; birer çoban misali sorumluluklarımızın bilincinde olup, onların bize bıraktığı yolu en güzel bir şekilde, alnımızın akıyla sürdürmek. Aksi halde Rabbimize vereceğimiz hesabı düşünmeliyiz.

‘`Müminlerden Allah`a ve Resul`e verdikleri söze bağlı kalanlar vardır. Onlardan kimi adağını yerine getirdi, kimi de sırasını bekliyor. Onlar, (sözlerini) hiçbir şekilde değiştirmediler.`` (Ahzab 23)

Şehadeti isteyip, sırasını bekleyenlerden olmak temennisiyle.
Vesselam.
 


Merve Canpolat / Van - Yaş: 16
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir