• DOLAR 34.261
  • EURO 37.408
  • ALTIN 2921.184
  • ...
Mahkumlar Bayramda Açık Görüş Yapabilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Adalet Bakanı Sadullah Ergin imzasıyla yayınlanan genelgede Ramazan Bayramı münasebetiyle cezaevlerinde kalan ve açık görüş yapacak hükümlü ve tutukluların görüş günleri belirlendi.

"Kapalı ceza infaz kurumlarında Ramazan Bayramı münasebetiyle aşağıdaki esaslar çerçevesinde ve belirtilen günlerde açık görüş yaptırılacaktır. " denilen genelgede şu bilgilere yer verildi:

"Açık görüşler aşağıda belirtilen tarihlerde ve her hükümlü bir kez yararlandırılmak üzere;

Adana E Tipi, Ankara 1 ve 2 Nolu L Tipi, Alanya L Tipi, Antalya E ve L Tipi, Aydın E Tipi, Balıkesir L Tipi, Bursa E Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Diyarbakır E Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir-Buca Kapalı, Maltepe 1, 2 ve 3 No.lu L Tipi, Mersin E Tipi, Metris 1 Nolu T Tipi, Osmaniye T Tipi, Silivri 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 No.lu L Tipi, Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 31 Ağutos- 01-02-03-04-05-06 Eylül 2011 tarihlerinde olmak üzere 7 gün,

Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürlük teşkilatı bulunan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 01-02-03-04-05 Eylül 2011 tarihlerinde olmak üzere 5 gün,

Müdürlük teşkilatı bulunmayan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara ise 01-02-03 Eylül 2011 tarihleri arasında ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının görüşü alınarak kurum tarafından belirlenecek bir günde yapılmak suretiyle, 3 gün süre ile açık görüş yaptırılacaktır." denildi.

Açıklamada kınama cezası dışında disiplin cezası almış ve bu cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutukluların, açık görüşten yararlandırılmayacağı belirtildi.

Bakanlık genelgesinde "Anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşi olmayan hükümlü ve tutukluların, üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en çok üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapmaları sağlanacaktır. Ancak; bu fıkra hükmü, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlüler hakkında uygulanmayacaktır. " denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir