• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Tarsus`ta 15 öğrenci okul sütünden zehirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tarsus İlçesindeki Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu`nda, okul sütü içtikten sonra rahatsızlanan 15 öğrenci, ambulanslarla ilçedeki değişik hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı`nın ortaklaşa yürüttüğü `Okul Sütü Akıl Küpü` projesi kapsamında - Tarsus İlçesindeki Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu`nda 4/D sınıfı öğrencilerine bugün süt dağıtıldı.

Saat 09.00 sıralarında okul sütünü içtikten sonra öğrencilerde karın ağrısı ve mide bulantısı gibi şikâyetler başladı. Okul yönetimi öğrencilerin rahatsızlanması üzerine sağlık ekiplerine haber verdi. 

Çocuklarının rahatsızlandığını öğrenen aileler okula akın etti. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan 15 öğrenci ambulanslarla Tarsus Devlet Hastanesi Ana Bina ve Ek Binaları ile Medical Park hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Acil servise getirilen öğrencilere, ilk kontrollerinin ardından serum takıldı. Öğrenciler serum tedavisinin ardından gözlem altına alındı. Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Sarı, Tarsus Devlet Hastanesi Ek Binaya gelerek, acil servise getirilen öğrencilerin sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. 

Sarı, "Hastanelerde gözlem altına alınan 15 öğrenciden herhangi birinde sıkıntı yok." dedi. Sarı,  bir öğrencinin karın ağrısı şikâyetinden diğer çocuklarında psikolojik olarak etkilendiklerini tahmin ettiklerini ama yine her ihtimale karşı çocukların gözlem altında tutulduğunu ve dağıtımı yapılan sütten numune alınarak kontrol edileceğini dile getirdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir