• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Fikret gültekin`den Said-i Nursi vakfınna ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE – Rehber TV`nin Avrupa`da kuracağı stüdyo çalışmasının alt yapısını oluşturmak için Avrupa`da  bulunan Fikret Gültekin, buradan İsviçre`nin Basel şehrinde geçerek,  İslami hizmetlerde bulunan Said-i Nursi vakfında Rehber TV izleyicileri ile bir araya gelip, televizyonun gidişatı konusunda bilgi verdi. 

Vakfın Mescidinde seminer havasında yapılan program, Lokman Genç`in, Cevşen okumasıyla başladı. Okunan Çevşen`in ardından bir konuşma yapan Gültekin, Said-i Nursi Vakfı`nın yüklendiği misyonun gurur verici olduğunu, Vakfın müdavimlerinin bir çoğunun zorunlu hicrete tabi tutulanlardan oluştuğunu belirterek, “Eğer bir davanın muhaciri, şehidi ve tutuklusu varsa, öyle inanıyorum ki Allah`u Teala`nın vaadi boşa çıkmayacak, o dava zafere ulaşacaktır.” müjdesini verdi. 

Bugüne kadar çok az İslami hareket mensubunun aynı anda hem muhacerat, hem şehadet, hem de Medres-i Yusufi`ye ile imtihan edildiğini dile getiren Gültekin, bunun mensubu oldukları camiaya Allah`ın (cc) bir lutfu olduğunu söyledi. 

Yapılan bütün çalışmaların merkezinde Allah`ın (cc) rızasının olması gerektiğinin altını çizen Gültekin, “En temel maksadımız, yapacağımız amelin Allah`ın katında kabul edilebilirliliğini sağlamaktır. Bunun için de her hangi bir işe girerken, sağlam bir niyet ve duruşla, Allah`ın rızasını kazanmak için girilirse, kazançlı olanlardan oluruz.” dedi. 

Gültekin, Rehber TV`nin gidişatıyla ilgili bilgi verirken, sahip oldukları hassasiyetlerden ötürü her reklamı alamadıklarını, bundan ötürü maddi sıkıntılarının olduğunu ifade etti. 

İzleyicinin Rehber TV`den memnun olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Gültekin, izleyicinin televizyon kanalıyla ilgili dile getirmiş oldukları eksiklikler  ile beraber, ‘Bu televizyon kanalının içerisinde Allah`ın (cc) istemediği bir şey yoktur. Yani içinde bir haram, mekruhiyet veya toplumu ifsad edecek hiç bir şey yoktur.` yönünde görüş bildirdiklerini, bunun da kendilerini memnun ettiğini belirtti. 

Televizyonda yaklaşık 80 kişinin çalıştığı bilgisini veren Gültekin, bütün çalışanların ihlasla işini yaptığını aktardı. 

Gültekin, göze çarpan bir takım eksikliklerin teknik sıkıntılardan kaynaklandığını sözlerine ekleyerek, “Mevcut olan İslami kanallar içerisinde Rehber TV`nin şu anda yapmış olduğu yayınlar, o kanallar tarafından takdirle karşılanıyor. Kısa da olsa yaptığımız kendimize ait filmler, çizgi film ve belgeseller açısından, İslami dediğimiz diğer kanallardan daha iyi bir sevideyiz diyebiliriz.” şeklinde konuştu. 

Yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla, partilerin yaptığı seçim çalışmalarına da değinen Gültekin, Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) mevcut partiler içinde en çalışkan parti olduğunu belirtti. 

HÜDA PAR`ın İslam`i çalışmalara sunduğu katkıya da  değinen Gültekin, HÜDA PAR`ın ayrım yapmaksızın gidilmedik ev bırakmadığını ve gittikleri her evde İslam`ı anlattıklarına şahit olduuklarını dile getirdi. 

Gültekin, yaptığı konuşmanın ardından Vakfın lokalinde kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Sorunların, genellikle yerel seçim çalışmalarında  HÜDA PAR`ın durumu ile ilgili olması dikkatlerden kaçmadı.  (Basri Özmen-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir