• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Aksaray`da HDP gerginliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AKSARAY - HDP Aksaray il teşkilat binasının açılışı sonrası tepki gösteren Aksaraylılar, HDP binasının önüne toplanarak HDP’nin açılışını protesto etti.

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, HDP’nin Aksaray’da büro açmasına tepki gösteren halk, HDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel’in açılış için binaya gelmesiyle daha da öfkelenerek HDP binasına girmeye çalıştılar.

Dünden bu yana ilde devam eden gerginlik, akşam saatlerinde yaklaşık 3 bin kişinin HDP binasının önüne toplanmasıyla daha da yükseldi.

HDP binasında sıkışan ve polis tarafından koruma altına alındıkları belirtilen HDP’lilerin binadan çıkarılması için polisin yoğun çaba sarf ettiği ve kalabalığı dağıtmak için cop ve gaz kullandığı ifade edildi.

“Aksaray’da teşkilat kuracak adam bulamıyorlar”
Konu ile ilgili olarak İLKHA’ya açıklamada bulunan Şükrü A., HDP’nin bunca insanın tepkisine rağmen burada teşkilat kurmaya çalışmasının provokatörlükten başka bir şey olmadığını ifade ederek, “Kendileri doğuda görmek istemedikleri kimseleri saldırarak bertaraf bırakmasını biliyorlar. Bir de utanmadan burada ne bir tabanları var, ne de bir üyeleri diye de kendilerini haklı çıkarıyorlar. Onlar Aksaray’da teşkilat kuracak adam bulamıyorlar. Buna rağmen gelip burada teşkilat kurmalarının bir tek sebebi var. O da halkın huzurunu kaçırmak, provokatörlük yapmak. Bunu başka bir şekilde izah etmek mümkün değildir.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Son alınan bilgilere göre, polisin sert müdahalesi sonrası bir gencin yediği cop darbesinden dolayı kolunun kırıldığı iddia edildi.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir