• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 24 Ağustos Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Medya Gazetesi; `Somali İçin 7 Gündür Yağmur Duasına Çıkıyorlar`
Batman`da üç yıldır kıtlık çeken Somali için yağmur duası yapıldı. Batman`da gerçekleştirilen yağmur duasına erkeklerin yanı sıra çocuklar da katıldı. İmam Recep Ayhan`ın okuduğu duaya eşlik eden vatandaşların dua sırasında duygulu anlar yaşadıkları gözlendi.
`Deniz Feneri ve Mez-Der İşbirliği`
Deniz Feneri tarafından Batman`da ramazan ayı için gönderilen gıda paketleri Mez-Der yardım komitesi tarafından 2 bin 500 yardıma muhtaç aileye dağıtıldı.
Pusula Gazetesi; ` 1650 Öğrenci Batman Üniversitesini Tercih Etti`
Batman Üniversitesinden yapılan açıklamada; üniversite yerleştirme sınavı sonuçlarına göre Batman üniversitesine kayıt yaptıracak öğrenci sayısı belli oldu. Bu yıl 1650 öğrencinin tercih ettiği Batman üniversitesinde kayıtların 05-09 Eylül tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.
`Batman`da 9 Toplu Mezar Var`
Toplu mezarlar konusunda rapor hazırlayan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Batman`da 9 toplu mezar bulunduğunu iddia etti. CHP`li Aygün, hakikatleri araştırma komisyonu ile toplu mezarlar konusunda özel bir komisyonun meclis bünyesinde kurulmasını önerdi.
Doğuş Gazetesi; `Trafik Kazası: 1 Ölü, 1 Yaralı`
Siirt`ten Batman`a istikametine gelen Mehmet Refik Dizek yönetimindeki, içinde yolcu bulunmayan 72 D 0973 plakalı minibüs, karşı yönden gelen Orhan Çetinkaya yönetimindeki, özel bir şirkete ait 56 AD 563 plakalı beton mikseri ile çarpıştı. Meydana gelen trafik kazasında, Batman nüfusuna kayıtlı olan minibüs şoförü Mehmet Refik Dizek olay yerinde yaşamını yitirdi, kamyon sürücüsü Orhan Çetinkaya da yaralandı. Çetinkaya, Siirt`teki özel bir hastanede tedavi altına alınırken, hayatını kaybeden Mehmet Refik Dizek Batman`a getirilerek gözyaşları arasında aile mezarlığında toprağa verildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
`Somali İçin Yağmur Duası Yaptılar`
Batman`da, 3 yıldır kıtlık çeken Somali için yağmur duası yapıldı. Batman`da gerçekleştirilen yağmur duasına erkeklerin yanı sıra çocuklar da katıldı. İmam Recep Ayhan`ın okuduğu duaya eşlik eden vatandaşların dua sırasında duygulu anlar yaşadıkları gözlendi.
Batman`da bir grup duyarlı vatandaş, Somali için yağmur duasına çıktı. Çevre yolu Havaalanı yanındaki yeşil alanda 7 gün üstü üste yağmur duasına çıkan duyarlı vatandaşlar, Somali`de yaşanan sıkıntıların ana nedenlerinden birinin susuzluk olduğuna dikkat çekti.
Mezopotamya Gazetesi; `Ödüllü Kuran İlimleri ve Meal Yarışması`
Yüzlerce derneğin destek verdiği ve 12 üye dernekten oluşan Kuran Nesli Platformu (KNP) "Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması" düzenliyor. Yarışmada dereceye giren ilk 20 kişinin umreye götürüleceği belirtildi. 12 üye dernekten oluşan ve Bilge-Der öncülüğünde kurulan Kuran Nesli Platformu "Kur`an İlimleri ve Meal Yarışması" düzenliyor.
`Kuyubaşı TOKİ Sokakları Karanlıkta`
TOKİ`nin giriş ana caddesinde bulunan lamba direklerinin çoğu, vidaları hırsızlar tarafında sökülmüş, lamba direklerini sırtlayıp kablolarıyla beraber götürüyorlar. TEDAŞ tarafında her neden ise ihmal konusunda Kuyubaşı TOKİ gereken nasibini fazlasıyla almaktadır. Şehir merkezinden TOKİ`ye gelen caddenin sokak lambaları yanmazken, hatta hırsızlar tarafından metrelerce olan direkleri söküp, kabloları alıp tahrip etmelerine rağmen gerek TEDAŞ gerek ise güvenlik birimleri tarafından bir şey yapılmaması TOKİ sakinlerini endişelendiriyor.
Batman Postası Gazetesi; `Bengi Ev Çi Hale?`
BDP Batman Milletvekili`nin Takvim Gazetesi`nde yayımlanan kaçamak görüntüleri tüm Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Bodrumda bir otelde kimliği açıklanmayan bir bayanla tatil yaptığı görüntülenen Milletvekili Bengi Yıldız`ın fotolarını gazetelerde gören vatandaşlar "Bengi ev çi hale?" (Bu ne hal) diyerek tepkilerini dile getirmekle yetindiler.
Batman Gazetesi; `Türkiye Bengi Yıldız`ı Konuşuyor...`
BDP Batman milletvekili Bengi Yıldız, tatilini geçirdiği Bodrum`da gazetecilere yakalandı ve görüntülerle haberin yayınlandığı gazeteler ile internet siteleri izleyici rekoru kırdı. 17 Ağustos tarihinde çekilen fotoğraflarda Yıldız bir bayanla denizde yüzerken ve barda otururken görüntülendi. Yaygın medyanın eleştirdiği BDP Milletvekili Bengi Yıldız`ın, şu ana kadar konuyla ilgili açıklama yapmadığı gözlenirken Batmanlılar da Yıldız`ın tatilde çekilen fotoğraflarını konuşarak değerlendirdiler. Her karede tedirgin olduğu görülen Bengi Yıldız`ın böyle bir tatilde önlem almaması ve takip edilebileceğini düşünmemesi eleştirilirken, gazete ve internet sitelerinde yayınlanan fotoğraflarla ilgili değişik yorumlar yapıldı.
Bengi Yıldız`ın bir süre sonra açıklama yapması bekleniyor.

Çağdaş Gazetesi; `Batman`da Kadının Adı Var`
Batman Valisi Ahmet Turhan, son günlerde intihar vakalarının yeniden gündeme gelmesi üzerine açıklama yaptı. Bölgede kadın hareketinin güçlü olduğu illerden birinin Batman olduğunu söyleyen Vali Turhan; "Son dört yılda intihar vakalarında 43`ü erkek, 34`ü bayan. Belki bir dönemler bayan intihar sayısında artış olmuştur. Fakat şehrin sosyal hayatında kadının önemli rolü vardır" dedi.
M. Sıddık Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir