• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
SP: Kimseyle ittifak içinde olmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Saadet Partisi (SP) Bitlis İl Başkanı Ayhan Uslu, Bitlis`te birleşme kararı alan partileri SP`nin de desteklediği yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Biz herhangi bir seçim ittifakının içinde yokuz ve olmayacağız” dedi. 

Parti il binasında gazetecilere açıklamada bulunan Uslu, kendilerinin davalarının gereği hiçbir siyasi partinin oluşturacağı bir ittifakın içinde yer almayacaklarını söyledi. 

Seçime kendi belirledikleri adaylarıyla gireceğini belirten Uslu, “Bu ittifakın dışında olmamıza rağmen, halk arasında SP`nin de bu ittifakı desteklediği yönünde söylemler var. Biz herhangi bir seçim ittifakının içinde yokuz ve olmayacağız da. 

SP çatısı altında bir koalisyon ve ittifak içinde yer alacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu partimizin ilkesel kararı ve davamızın gereğidir. Halkımızdan bu söylenenlere itibar etmemelerini rica ediyorum. Bu ittifak için bizi arayanlar oldu. Bunu kesinlikle reddettik. tabanımızın da isteği buydu” dedi.

Kendi tabanlarının oy potansiyeline göz dikmeye çalışanlara seslendiğini ifade eden Uslu, “Bizler aday dahi göstermezsek tabanımız başka bir partiye oy vermeyecektir. Kimse tabanımızın oy potansiyelinden nemalanmak istemesin. 

Bizler seçimleri kazanmak için tüm gayretlerimizi gösteriyoruz. Taktir halkımızın, muzafferiyet Allah’ındır” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir