• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
GAP Süt sığırcılığı hibe desteği tanıtım toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Bölgemizde süt sığırcılığının geliştirilmesi, modern işletmelerin kurulması, üretimde verimlilik ve kalitenin arttırılması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı’nca yürütülen “GAP Süt Sığırcılığı Hibe Destekleri” tanıtım toplantısı, 100’den fazla  yetiştirici  ve kuruluşun katılımıyla yapıldı.

 

Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü Proje ekibi Batman İl Merkezi ve ilçelerine giderek yatırımcılarla toplantılarda buluştu. Toplantılara katılımın yoğun olması ve vatandaşların proje ile yakından ilgilenmesi,  Kırsal Kalkınma Ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü ekibini sevindirdi.

 

Konuyla ilgili Bir açıklama yapan Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, yatırımcılarımıza gereken idari ve teknik yardımı yaptıklarını belirterek, “Arkadaşlarımız, merkez ve diğer ilçelerimizde Hibe Programının neleri kapsadığını, başvuruda istenen belgelerin ne olduğunu ve başvuru koşullarında hangi şartlara sahip olunması gerektiği hakkında bilgilendirici bir eğitim çalışması yaptılar. Yeni hayvancılık işletmelerinin açılması, hayvancılığımıza ve aynı zamanda ekonomimize katkı sağlayacaktır. Projede yer alan inşaat yatırımına, yatırımın gerçekleşme tutarının yüzde  30’u, hayvan alımına, tutarın yüzde  40’ı, Makine-Ekipman alımına da, tutarın yüzde 40’ı oranında hibe desteği sağlanacaktır” dedi. (Yasir Oğuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir