• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cizreli Bilim Kahramanları Gaziantep'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League (FLL) Gaziantep turnuvası 1 Mart 2014’te tamamlandı.

 

Dünya çapında 80 ülkeden 230 bin bilim kahramanının katıldığı turnuvalarda 9-16 yaş grubunda bulunan öğrencilerden kurulan takımlar yarışıyorlar. Takımlar her yıl sezon temasına uygun olarak bilimsel projeler geliştiriyor ve aynı zamanda LEGO firmasının ürettiği parçalardan tasarladıkları robotlarını programlayarak kendilerine verilen görevleri tamamlamaya çalışıyorlar.

 

Türkiye’de 10 yılı aşkın süredir Bilim Kahramanları Derneği tarafından organize edilen turnuvaya Şırnak’tan ilk kez katılım sağlandı. Çoğunluğu Güneydoğu Anadolu Bölgesinden olan; özel okullar, bilim sanat merkezleri ve STK’ların hazırladığı takımlarla birlikte Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen Cizre’den seçilen gençler ilk kez turnuvaya katıldılar.

 

Robotik ilminin babası kabul edilen İsmail Ebul-iz’den esinlenen gençler, Ebul-iz takımı ismiyle turnuvada boy gösterdi.

 

Cizre Ticaret ve Sanayi Odasının sponsor olduğu takım, bu yılın teması olan doğal afetler konusu üzerinde depremin binalardaki etkilerinin azaltılmasına yönelik projelerini sundular ve robot yarışlarında öne çıkarak “yükselen yıldız” ödülünü aldılar. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir