• DOLAR 32.447
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2443.575
  • ...
Ezan okumada birinci olunca Kabe`yi ziyarete hak kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğuştan görme engelli Kasım Şen (28), yaptığı açıklamada, uluslararası alanda Türkiye`yi temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Ezan okumada, Türkiye birinciliği bulunduğunu, Mekke ve Riyat`taki yarışmalarda ezan okumada dünya birincisi, Kur`an-ı Kerim okumada dünya dördüncüsü olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Şen, "Bu, anlatılmaz bir duygu. Sonuçta Allah yolunda çaba sarf ediyorsunuz. Belli bir zamandan sonra bu çabanızın karşılığını alıyorsunuz" dedi.

Umre`ye ilk kez gittiği 2009`da tanıştığı Mescid-i Nebevi`nin imamı Saad Al-Ghamidi`nin telkini ile yarışmalara katılmaya başladığını anlatan Şen, Al-Ghamidi`nin verdiği öz güvenle başarıya ulaştığını söyledi.

Al-Ghamidi`nin hediye ettiği Kur`an-ı Kerim`i sakladığını kaydeden Şen, şunları ifade etti:

"O imam, Kur`an-ı Kerim`i hediye ettiği vakit, `Bana buraya çok şey girer ama buradan hiçbir eşya dışarı çıkmaz. Bu, sana Peygamber Efendimizin hediyesidir, kıymetini bil` demişti. Ben de o günden beri bu Kur`an-ı Kerim`i saklarım. Bu, Mescid-i Nebevi`nin kayıtlarında da mevcuttur. Mekke`de ezan okumada birincilik elde ettikten sonra ödül olarak iki seçenek sunuldu. Birincisi, `cuma vaktinde Kabe`de ya müezzinlik yapacaksın ya da Kabe`ye gireceksin` dediler. Herkese nasip olmadığını düşünerek Kabe`ye girdim. Allah`ın evinde bulunmak ayrı bir duyguydu. Yarım saat Rabbimle baş başa kaldık, Elhamdülillah."

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir