• DOLAR 32.272
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2401.226
  • ...
`Kirli oyunları sabırla bertaraf edeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, parti üyelerine yönelik dün düzenlenen ve 3 kişinin taş, sopa ve bıçaklarla yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı değerlendirdi.

 Polis bunu hep yapıyor!

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Teşkilatı’nın Konferans Salonu’nda toplanan halka hitap eden Kılınç, tüm olaylarda olduğu gibi bu olayda da hazır olan güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmediğini söyledi.

 Kılınç, “Çünkü Kürtlerin birbirleriyle uğraşmaları derin güçlerin işine geliyor. Malumunuz geçenlerde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, bir parti üyemiz parti binasından inerken elinde püskürtmeli boya ile ilçe binamızın duvarına ‘Biji Serok Apo’ yazıyor. Üyemiz ona yaklaştığı zaman polis olduğunu fark ediyor. Bizim parti binalarımızın duvarına devlerin polisi bu şekilde yazılar yazıyor. Tabi hem Şanlıurfa, hem de Suruç teşkilatlarımız konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.  Daha sonra BDP Şanlıurfa adayı Osman Baydemir, yapılan açıklamadan dolayı İl Başkanımızı arayarak onu tebrik etti. Derin güçler, Kürtlerin birbirine düşmanlık etmelerini istiyor, bizler inşallah sabırla bu oyunu bertaraf edeceğiz.” dedi.   

  “Olası kavganın galibi yoktur”

Dün yaşanan olayın da HÜDA PAR bayraklarının indirilmesi sonucu çıktığını dile getiren Kılınç, bu olayın selametle atlatıldığını söyledi.

  Bazı basın yayın organlarının kışkırtıcı ve yalan haberler servis ettiğini söyleyen Kılınç sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak o siteler, haberlerini kaldırmak zorunda kaldılar. BDP’liler de bizi ziyarete geldiler. BDP ısrarla bu işleri yapanların kendilerinden olmadığını ve provokatör olduklarını söylüyor. İlçe Başkanımız da onlara basının karşısına çıkıp bu kişilerin provokatör olduklarını söylemeleri gerektiğini kendilerine söylediler. Onlar da, Mardin İl Başkanlarının açıklama yaptığını ifade ettiler. Madem onlar bu bir provokasyon diyorlar, o zaman bizler de bunun provokasyon olduğunu ifade ediyoruz. Olası kavganın galibi olmayacaktır. HÜDA PAR’ın yükselişini hazmedemeyen derin güçler, kaos çıkarmak istiyorlar. Üye ve gönüllülerimizden isteğimiz, küçük taşkınlıkları büyütmemeleridir. Bizler saldırgan değiliz, ama bize yönelik saldırlar olursa bizlerde elbette kendimizi koruyacağız. Elimizden geldiği kadar sükûnetimizi bozmayacağız.”

 Yapılan bu açıklamanın ardından toplanan kalabalık sesiz bir şekilde dağıldılar. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir