• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BDP`den Bir Heyet HÜDA PAR`ı Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Bugün akşam saatlerinde BDP’lilerin HÜDA PAR Kızıltepe seçim bürosuna taş, sopa ve bıçaklarla saldırmasının ardından, HÜDA PAR’ın yapmayı planladığı kitlesel basın açıklaması öncesi, BDP Kızıltepe ilçe Başkanı Fethullah Tekin’in de aralarında bulunduğu BDP heyeti, saat 20.30 sıralarında HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Binasına gelerek HÜDA PAR yetkilileri ile görüp, saldırılar nedeniyle itidal çağrısında bulundu.

Görüşme sırasında HÜDA PAR Mardin il Başkanı Şeyhmus Akman, Mardin HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Kılınç, Kızıltepe İlçe Başkanı İlhan Aydın, Artuklu İlçe Başkanı Av.Yahya Turan ve partililer hazır bulundu.

Ziyaret sırasında BDP adına konuşan BDP Kızıltepe ilçe Başkanı Fethullah Tekin, saldırılarla bir ilgilerinin olmadığını ve bunun bir prokavasyon olduğunu dile getirerek, HÜDA PAR ‘dan da hassasiyet beklediklerini ifade etti.

Tekin ayrıca HÜDA PAR yetkililerinden, olayların yatışması için, benzer bir adımı atmalarını istedi.

HÜDA PAR adına konuşan Mardin HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Kılınç, “Halkımızın maslahatı ve zarar görmemesi adına ziyaretinizi memnuniyetle karşılıyoruz. Zaten bu amaçla açık alanda yapmayı planladığımız basın açıklamamızı binanın içinde yapmaya karar verdik. “ sözlerine yer verdi.

Basına kapalı olarak yaklaşık 1 saat süren ziyaret, karşılıklı olarak gerginliklerin yaşanmaması temennileri ile sona erdi.

Öte yandan yapılması planlanan basın açıklaması, BDP heyetinin ziyareti nedeniyle, gecikmeli de olsa, ziyaretin hemen ardından yapılacağı bildirildi. (Salih Keskin-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir