• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
"Peki biz neyimizi kurban ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Erciş İhya Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İhya-Der), dernek binasında şubat ayının şehadet ayı olması sebebiyle ‘Şehitler’ adlı bir program yaptı.

 

Molla Yakup Arıkarınca’nın   Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Araştırmacı Yazar Özkan Yaman şehit olmanın önemine vurgu yaparak Hz. Habil’den başlayarak günümüzdeki şehitlerin hayatlarına değindi.

 

“Şehitler Habil’in yolundadır”

Şehitlerin Allah yolunda her şeylerini verdiklerini söyleyen Yaman “Şunu sorgulamamız gerekiyor:  Allah için, Kuran için neyimi feda ettim veya ne kadar feda ettim. Eğer bu dava için pek bir şey feda etmedik desek yarın biz şehitlikten nasıl bahsedeceğiz. Çünkü şehitler Habil’in yolundadır. Şehitler en değerli şeylerini Allah’a adamışlar ve kurban etmişler. Ondan sonra Allah’ta kalplerine şehitlik isteği vermiştir. Biz de her zaman kendimize şu soruyu sormamız gerekir. Şehitler mallarını, canlarını ve zamanlarını verirlerdi. Peki biz neyimizi kurban ediyoruz? Biz bu soruya bakarak ilerde acaba şehit miyiz, değil miyiz diye çok rahat anlayabiliriz.” dedi.

 

Şehitlerinin normal insanlardan daha bir hayat sürdürdüklerini belirten Yaman “ Tarihte hangi şehidin hayatına bakarsak, o şehitlerin normal insanlar gibi yaşamadığını farklı bir hayatlarının olduğunu görürüz. Örneğin mal, makam, mevki sahibi olmuşsalar da onlar İslami davadan ayrılmamış, kardeşlerinden ve hizmetten vazgeçmemişlerdir.”

 

“Şehitler direk cennete gidiyor”

Şehitlerin hesap görmeden direkt cennete gireceklerini söyleyen Yaman “Şehitlik aynı zamanda cennet demektir. Çünkü biz normal şekilde öldüğümüz zaman artık ibadet yapmak yok ama mahkeme var, hesap başlıyor. Mahkeme-i Kübra’dan önce kabirde küçük bir mahkeme daha var. Orada da ölenlere hesap var. Ama şehitler direkt cennete gidiyor. Bir kapıdan öbür kapıya girer gibi. Şehitlik demek ki bizi azaptan ve hesaptan kurtarıyor.” dedi.

Yapılan duanın ardından program sona erdi. (Cüneyt Hasar/Hamza Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir