• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
SON DAKİKA
`Yine polis yine HÜDA PAR`a yönelik fişleme`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, beraberindeki partililerle seçim çalışmaları kapsamında Yeniköy Mahalle esnafını ziyaret ederken polislerin kanunsuz takip fişlemesine maruz kaldı.

Kanunsuz görüntü alan polisler olay yerinden kaçtılar
Polisler, ellerindeki fotoğraf makinesi ve kamera ile esnaf ziyaretinde bulunan HÜDA PAR’lıları fişlemeye çalıştı. Bunun farkına varan HÜDA PAR Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut ve beraberindeki partililer, polislerin amacını öğrenmek için polislere doğru giderken, kameralar ve fotoğraf makinesiyle görüntü almaya çalışan polisler 21 AU 215 plakalı araca binerek olay yerinden hızla ayrıldılar.

Olay yerinde 20’ye yakın polis memuru bulunmasına rağmen, fişleme yapan polislerin olay yerinden kaçması, araçta dinleme aracı olması veya benzeri bir suç işlediği gibi akıllarda farklı soruların oluşmasına sebep oldu.

Daha önce de kanunsuz dinleme yapılmıştı
Polisler daha önce de ‘HÜDA PAR`ın Parti Bilgilendirme Semineri’nde yasadışı bir şekilde dinleme ve fişleme yaparken dinleme araçları ve dinlemeyi yapan görevlilerle beraber suçüstü yakalanmıştı. Aynı polisler, 2 defa bombalı saldırıya uğrayan Yusufi Der’in önünde de görülmüştü.

HÜDA PAR üye ve gönüllülerini fişleyen polisler, tespit edildikten sonra basına yansımalarından dolayı `görevlerinin engellendiği` gerekçesiyle HÜDA PAR Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut’tan şikayetçi olmuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir