• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van Aktif Eğitim-Sen basın mensuplarıyla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Van İl Temsilciliği basınla kahvaltıda bir araya geldi. Aktif Eğitim-Sen Van İl Temsilcisi Şevket Gengörü yaptığı açıklamada  kısa bir süre içerisinde Türkiye genelinde 24 bin, Van genelinde 400 üyeye ulaştıklarını söyledi.

 

Açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığının temel kanunları hakkındaki değişiklikleri içeren yasa tasarısını eleştiren Gengörü, MEB'de yapılacak değişikliklerle 100 bine yakın okul idarecisinin görevinden alınacağını öne sürdü. Gengörü, “KPSS’yi kazanan öğretmenlerin sözlü mülakatlarla alınması, yüzlerce eğitimciyi tasfiye ve kıyıma uğratacak. Aktif Eğitim-Sen olarak milletin vekillerini milletin menfaatlerini koruma, talep ve beklentilerini karşılama konusunda göreve davet ediyoruz.” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda siyaset kurumlarının varlığını ispat ve güç gösterisi için yap-boz tahtası haline getirdiğini iddia eden Gengörü, “Bakanlık, fişleme iddiaları, tasfiye ve kıyımlar, tayin ve terfilerin ‘liyakat’ yerine siyasi, sendikal vb. referanslar ön planda tutularak yapılması, dershanelerin halka rağmen ‘dönüştürme’ kılıfıyla ‘kapatmaya’ çalışılması milletin kabulü olmadan ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla bir gecede, meclis TV’nin kapalı olduğu saatlerde, gizlice yapılan köklü sistem değişiklikleri gibi eğitimin yapısını temelden sarsacak uygulamalarıyla tartışılır hale gelmiştir.” şeklinde konuştu.

 

MEB’e atama bekleyen 300 bin öğretmen adayının akıbetinin ne olacağının bilinmediğini söyleyen Gengörü, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın, halen atama bekleyen yaklaşık 300 bin öğretmen adayı varken dershanelerde çalışan on binlerce öğretmenin atamasının yapılacağını söylemesi gerçekçi görülmemektedir.” ifadelerini kullandı.  (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir