• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mersin'de hükümet karşıtı gösteride gerginlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin’de rüşvet ve yolsuzlukları protesto  eyleminde bulunan gurubun, AK Parti İlçe binası, seçim bürosu ve Halk Bankasına taş ve yumurta atmaları gerginliğe neden oldu.


Forum Alışveriş Merkezi önünde toplanan kalabalık, buradan ‘Hükümet istifa’ afişi ve sloganları eşliğinde yürüyüşe geçerek Gazi Mustafa Kemal ve İnönü Bulvarları  üzerinden, AK Parti Yenişehir İlçe binası önüne geldi.

 

Basın açıklaması yaptıktan   sonra dağılan kalabalığın içinden bir gurup, yanlarında getirdikleri yumurtaları AK Parti parti binasına attı.

 

Tekrar yürüyüşe geçen kalabalık geldikleri güzergahtan geri döndü. Dönüş sırasında AK Parti bilbordlarına spreyle yazı yazılması üzerine polisle kalabalık arasında gerginlik yaşandı. Kısa süreli arbede fazla büyümeden önlenirken, daha sonra kalabalık Muğdat Camii yanındaki AK Parti seçim bürosu önüne gelerek buraya yumurta, taş ve şişe attı.

 

Kısa süreli gerginliğin ardından tekrar yürüyüşe geçen kalabalık bu defa Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Halk Bankası Şubesi’ne taş ve cam şişe atarak camlarını kırdı. Bir süre yürüyen gurup daha sonra eylemine son verdi. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir