• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
İçişleri Bakanı Ala Diyarbakır'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- İçişleri Bakanı Efkan Ala bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’le beraber Diyarbakır Valiliğine geçen Bakan Ala, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu.

 

Bakan Ala, açıklamasında yerel seçimler, son dönemde Türkiye’de devam eden siyasi sürecin istikrarsızlaştırılması adına yapılan saldırılara ve çözüm sürecine değindi.

 

“Seçimler sonucunda mutlaka kazanan halktır”
Diyarbakır’da bulunmaktan büyük bir onur duyduğunu söyleyen Bakan Ala, önümüzde yerel seçimler olduğunu ve seçimler sonucunda mutlaka kazananın halk olduğunu söyledi.

 

Sandıktan nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın sandığın sonuçta milletin olduğunu ifade eden Ala, “Türkiye’nin sorunlarının çözme yöntemi olarak önüne sandığı koymuş olması en değerli kazanımı olarak görüyorum. Her ne kadar Türkiye’nin içerisinde bunu halen anlamamış olanlar varsa da öğreteceğiz. Kabullenmemiş olanlar varsa da kabullendireceğiz. Bu da bu demokratik anlayışa sahip olan insanlara düşmektedir. Bu siyasi istikrarı sağlayacak olan yegâne enstrümandır.” dedi.

 

“Olumsuzlukları aşacağız”
İleri demokrasi hedefine doğru yol aldıklarını söyleyen Bakan Ala, “Bu kişi hak ve özgürlüklerinin garanti altına alındığı, örselenemeyeceği, devredilemeyeceği şuurunun artık yerleştiği, kamu görevlilerinin kendilerine emanet edilmiş devletin, kendilerine emanet edilmiş olan o hak ve özgürlükleri, özel alanı, haberleşme özgürlüğünü koruma şuuruna erişmiş, onu yapamayanların sistemden ayıklandığı bir Türkiye’ye doğru yol alıyoruz. İçinde bulunduğumuz süreçte bu değerlerin ne kadar kıymetli olduğunu bize öğretecek çok vahim, olumsuz maalesef tecrübelerini edinerek bu yolda yürüyoruz. Ama bunları da Türkiye, kararlılığıyla aşıp geçecektir.” ifadelerini kullandı.

 

“İstikrarı zedelemeye yönelik girişimler millete ihanettir”
Siyasi istikrarı zedelemeye yönelik girişimleri millete ihanet olarak değerlendirdiklerini belirten Bakan Ala, “Siyasi istikrarı zedelemeye yönelik girişimleri biz tabi millete ihanet olarak değerlendiriyoruz. Millete yönelik girişimler olarak değerlendiriyoruz ve şiddetle tepki gösteriyoruz. Çünkü millet de bunu arzu ediyor. Millet de kendisinin bize emanet ettiği o iradeyi çok ciddi bir biçimde korumamızı arzu ediyor.” dedi.


“Hiç kimsenin annesi ağlamasın”
Açıklamasında çözüm sürecine de değinen Bakan Ala, “Çözüm süreci Türkiye’nin daha adının bile ortaya konduğu anda neleri başarabileceğini göstermiş olması bakımından çok önemli bir husustur. Çözüm sürecini ilk adımı attığımız andan itibaren Türkiye başka bir hızla geleceğe kanatlandı. Bunu Diyarbakırlı vatandaşımız da, İzmirli vatandaşımız da, Türkiye’nin her bölgesindeki vatandaşımız da kendi evinde, hayatında ve ruhunda hissediyor. Biz de bunu mutlaka gerçekleştireceğiz. Hiç kimsenin annesi ağlamasın, hiç kimsenin evine ateş düşmesin. Gençlerimiz bilgisayarlarla, siyasette alacakları inisiyatiflerle yapacakları işlerle, bütün Türkiye’ye katkıda bulunsunlar.” ifadelerine yer verdi. (Emrullah Araz / Ali Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir