• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Mutki de Rahman Camii ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis’in Mutki ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan Rahman Camii düzenlenen bir törenle ibadete açıldı. 

Açılışta duyduğu memnuniyeti dile getiren Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, “Bu gün burada kendi ilçemde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan ‘Rahman’ camisinin açılışını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum. Hükümetimiz tarafından Türkiye’nin her tarafına camiiler inşa ediyor. İnşallah Rahman Camisi’nin büyüğünü de ilçe merkezinde yapacağımızın sözünü şimdiden hemşerilerime veriyorum” diyerek cami yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Açılış konuşmasını yapan ilçe müftüsü İdris Yavuzyiğit, camilerin İslam Toplumu’nun manevi teneffüs yerleri, inanan herkesin çatısı altında toplanıp ibadetin huzur ve coşkusunu paylaştıkları mekânlar ve beşikten mezara kadar herkesin ilim öğrenebildiği merkezler olduğunu belirtti. 

Sözlerini ayet ve hadisle sürdüren Yavuzyiğit, “Şüphesiz Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve Ahiret Günü’ne inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte onların doğru yolu bulanlardan oldukları umulur. ‘Kim dünyada bir mescit yaparsa, Allah O’na Cennet’te bir ev yapar’ hadisi ve daha birçok müjde, hayırsever ‘vakıf insanları’ Allah’ın rızasını kazanmak için cami ve mescitleri imar etmeye sevk etmiştir.  Yurdumuzun bize vatan olmasının en bariz göstergesi de minarelerinde günde beş defa yükselen ezanların okunduğu camilerimizdir” şeklinde konuştu. 

Daha sonra kısa birer açıklama yapan ilçe kaymakamı ve belediye başkanı ise, toplumsal hizmetlerin devletin yanında hayırsever zenginler tarafından da desteklenmesi gerektiğini vurguladılar. 

Açılış programı, kılınan namazın ardında yapılan dua ile sona erdi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir