• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
İl Milli Eğitim Müdürü:"Çocuklar, Allah'ın bize bir emanetidir''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, katıldığı 75.Yıl Ortaokulunda yapılan Veli toplantısına katılarak,Okul idaresi, Veliler ve Öğretmenlerle bir araya geldi

 

"Onlar bize Allah'ın bir emanetidir’’
İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, toplantıda yaptığı konuşmada, fiziki şartların da düzeltilmesi ile okullardaki başarının ve ilin eğitimin seviyesinin yükseleceğine canı gönülden inandığını dile getiren Sarı, ‘’Bugün burada bu tabloyu görmek beni ziyadesiyle memnun etti. Buradaki bu tablo velilerimizin öğrencilerinin eğitimine kayıtsız kalmadığının bariz bir örneğidir. Çocuklarımız bizim için çok önemli. Onlar bizim servetimiz ve geleceğimiz. Onlar bize Allah'ın bir emaneti. O halde bu emaneti hep birlikte en iyi şekilde yetiştirmek için elimizden gelen gayreti yapmalıyız. Dünyaya geldiğinde evimize neşe katan çocuklarımızın yanlış davranışlar içerisine girmemesi için aile içerisinde gereken sevgi ortamını oluşturmalı, mutlaka okul ile işbirliği içerisinde olarak çocuklarımızın hassas noktalarını öğretmeni ile paylaşmalıyız ve çocuklarımızı küçük görmemeliyiz. Yarının bürokratları veya bakanları bu sıralardan çıkabilir. Onlara bu gözle bakalım. Onların yanında örnek olacak davranışlar sergilemeliyiz.’’dedi.

 

Seviye Belirleme Sınavı’nın sona ermesinden sonra yerine getirilen Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi Sınavı’nın ilkini birinci dönemde yaptıklarını ve başarılı olduklarını, sınavının ikincisinin 28-29 Nisan’da yapılacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Sarı,  ‘’Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi sınavlarına Bingöl ve ilçelerinde okuyan yaklaşık 5332 sekizinci sınıf öğrencimiz katılacak. Fen ve teknoloji, matematik, Türkçe, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ile inkılâp tarihi derslerinden gireceğimiz ikinci sınavda da il olarak başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Bu konuda okul, veli ve öğrenciler olarak hassasiyet göstereceğinize inanıyorum. 75.Yıl Ortaokulu’nun 24 derslikli hizmet binası yapımı için girişimlere başladıklarını, Milli Eğitim Bakanlığımıza konuyu ilettik. Bakanlığımızca uygun bulunması halinde mevcut okulun yerine 24 derslikli daha modern bir okul yapmayı planlıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

 

Konuşmasının sonunda, eğitim öğretimde öğrenci-öğretmen-veli unsurlarının önemine,  okul, aile ve veli iletişiminin gerekliliğine  işaret  eden Sarı,  sözlerini söyle tamamladı: “Başarının  yüzde 80’ i iletişimden geçer. Yoğun katılımlarından dolayı tüm velilere, toplantıda emeği geçen İdareci, öğretmen ve okul personellerine teşekkür ediyorum “ dedi.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir