• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...

VAN- 1.Van Ekonomi Forumuna katılmak amacıyla Van’a gelen Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer, Mersin Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Arslan ve Mersin iş adamları Van Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti

 

Heyet, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Başkanlık Danışmanı Yasin Ertürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Abi, Faruk Biner, Murat Beyaz tarafından karşılandı.

 

Ziyarette konuşan Rektör Yardımcısı  Özer, “Van bölgede öncü olma özelliği taşıyan bir şehir. Birlik beraberliğimizi kaybetmeden eksikliklerimizi gidermeliyiz. Van’dan gittikten sonra ‘Van’a nasıl yatırım yaparız’ diye düşünmeliyiz.  Dışarıdaki Vanlıların Van’a gelip yatırımlarını Van’a yapması gerekiyor.” dedi.

 

Barış sürecine de değinen Özer, “Barışa sahip çıkarsak Güneydoğu Anadolu bölgesinin zenginlikleri de ortaya çıkarırız. İran ile ithalat ve ihracatta ambargoda olan 20 milyar doları ekonomimize ekleyebiliriz. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimlerinin birçok sorunu çözeceğine inanıyorum ” ifadelerini kullandı.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Necdet Takva, her geçen gün gelişen büyüyen Van’ın; Tarihi, doğal güzellikleri, nüfusu bağlamında birçok ili geride bıraktığını belirterek, “Sınır kapıları ile ticarete açık olan Van’ın bu özelliklerinden faydalanarak yatırım yapmak gerekiyor. Dünyada en zengin iller sınır illeri iken Türkiye de en yoksul iller sınırda yer alıyor. Bu sorunu bir an önce çözüp ticari hacmimizi geliştirmeliyiz. Kentlerin değişip dönüşmesi için sizin hassasiyet göstermenizi bekliyoruz.” diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)