• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bitlis`te el sanatları teşhir salonu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Ahlat Meslek Yüksek Okulu bünyesinde el sanatları teşhir salonu törenle açıldı.

Sergi salonunu gezen Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, bu salonun oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergilenen eserlerde kullanılan figürlerin Bitlis’e ait olduğunu belirten Doğru, “Yapılan eserler, yörede ki kazılarda çıkan figürlerin tıpatıp aynısının seramik, ağaç ya da taş işine yansıtılmasıyla oluşmuştur.” dedi.

Üniversiteyi ve bölgeyi bu yönüyle de tanıtabilmek için karar aldıklarını belirten Doğru, “Bu yıl Nisan ya da Mayıs ayında Avusturya’nın Viyana şehrinde 15 gün sürecek bir sergi yapmayı düşünüyoruz. Bu sergide buradaki atölyelerimizde yapılan ürünlerin yanı sıra ilimizin diğer ilçelerini de yansıtan figürlerin yer aldığı farklı eserleri de sergilemeyi düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Bu serginin temel amacı hem üniversitemizi, ilimizi, ülkemizi tanıtmak olduğunu söyleyen Doğan “ Amacımız eserlere talep olması durumunda, satışının yapılarak bölge ekonomisine katkı sağlamaktır. Bu tür teşhir salonlarının sadece Ahlat’ta değil, Bitlis’in farklı yerlerinde hatta Ülkemizde farklı mekanlarda olması gerekir. Bu tür bir uygulama tanıtım açısından çok daha faydalı olacaktır.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir