• DOLAR 34.269
  • EURO 37.413
  • ALTIN 2917.605
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ`da toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü, Elazığ`da bir araya gelerek, 2014 yılının 2`nci toplantısını yaptı. Toplantıya, üye dernekler katılarak ve fikir alış verişleri ve değerlendirmeler ile  yapılacak çalışmalar kararlaştırıldı. 

2 oturum hailinde gerçekleştirilen toplantıya Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğüne bağlı illerden Muş, Bingöl, Malatya, Kayseri, Elazığ ve bu illere bağlı İslami STK`lar katılarak, düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinlikleri ile ilgili konular görüşülerek değerlendirmeler yapıldı. 

Her eve Kur`an-ı Kerim
Toplantıda  gündeminde görüşülen 4 ayrı konu daha sonra  basınla paylaşıldı.
Platforma üye olmak için başvuruda bulunan Aksa -Der üyeliği görüşüldü ve kabul edildi. 

Kutlu Doğum etkinlik takvimleri görüşülerek, Bölge Koordinatörlüğü kapsamındaki etkinliklerin yapılacağı yer ve tarihler netleştirildi. 

Başlatılmış olan salâvat kampanyasına her il ve ilçede tüm halkın katılması için gerekli ilan ve duyuruların yapılması ifade edilerek teşvik edildi. 

Bu yıl kutlu doğum etkinliklerinde kapsamında Her eve Kur`an-ı Kerim dağıtımı kampanyası ile ilgili olarak da, daha önceki yıllarda CD hediye eden derneklerin, bu yıl Kur`an-ı Kerim dağıtması ve halkın da bu projeye dahil olması için teşvik çalışmalarına başlaması kararlaştırıldı. 

Özellikle ‘Her Eve Kur`an-I Kerim’  kampanyasına yoğunlaşılan  platform toplantısında, halkın Kur`an-ı Kerim okuması, anlayıp yaşaması için bu kampanyayı öngörüldüğü ifade edilerek, bütün Müslüman halkın Kur`an`a olan bağlığının canlanması, yaşanılır kılınması Allah`ın emir ve yasaklarına uyulması mesajının  verilmek istendiği ifade edildi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir