• DOLAR 34.267
  • EURO 37.427
  • ALTIN 2920.621
  • ...
HÜDA PAR: `Güzel bir gençlik yetiştirmek boynumuzun borcudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman Gençlik Kolları tarafından, Gala Düğün Salonunda saat 19.00’da ‘Toplumsal Sorumluluk ve Gençlik’ adlı program düzenlendi.

 Program, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hüda Par Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök, HÜDA PAR Batman İl Başkanı M.Emin Doğru, bazı STK temsilcileri, alimler, Hüda Par Gençlik Kolları ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

 Abdurrahman Gültekin’in sunuculuğunu yaptığı program, Nurullah Güngör’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı M. Şerif Durmaz, selamlama konuşmasından sonra, Özlem Ajans sanatçıları, ilahiler  seslendirdiler.

 “Gençliği bozulmuş bir toplum yıkılmaya mahkumdur”

Programda bir  konuşma  yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,  gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Gençlik bir toplumun enerjisi, geleceği ve lokomotifidir. Eğer bu enerji doğru yere kanalize ettirilebilir, eğer bu lokomotif toplumun geleceğini doğru yönde inşa ederse, bütün toplum kazanır. Gençliği olmayan veya gençliği bozulmuş bir toplumun geleceği de yoktur. O toplum çökmeye, o toplum bozulmaya ve o toplum yıkılmaya mahkumdur. Bu nedenle güzel bir gençlik yetiştirmek, hepimizin boynunun borcudur ve güzel bir gençliğe sahip olmak bizim sevincimizdir, bizim iftiharımızdır ve bizim güvencemizdir inşallah.” dedi.

 “İslam ümmetinin rehberlerinin mücadelesini çok iyi öğrenin”

Gençlerden Hz. Muhammed (sav)’in hayatını anlamaya çok önem vermelerini isteyen Yapıcıoğlu, “Mutlak suretle önderlerinizin, rehberlerinizin, yani İslam ümmetinin rehberlerini, önderlerini, bilhassa Resulullah’ın hayatını ve mücadelesini çok iyi öğrenin. O’nun hayatı ve mücadelesinin her bir safhasında bizler için sayısız ders, sayısız tecrübe ve sayısız öğüt vardır, bunu aklınızdan çıkarmayın. Kendinizi maddi ve manevi geliştirin. Belki çok değil, belki 3-5 yıl sonra, 10 yıl sonra şu anda bizlerin taşıdığı bu sorumluluk ve bu görev, sizlerin o gencecik omuzlarınıza verilecek. Buna her an hazırlıklı olun. Sorumluluğunuz ağırdır, yükünüz ağırdır. Bu ağır yükün altından kalkmak için güçlü olmak lazım. Bu güç elbette maddi güçle birlikte, daha fazla manevi güçtür. Bu nedenle donanımlı olmanız ve ibadetlerinize çok önem vermeniz gerekir.” ifadelerini kullandı.

 Programda, Hüda Par Batman İl Başkanı M. Emin Doğru da  Kürtçe bir konuşmanın ardından yapılan çekilişte, ismi çıkan 10 kişiye HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Dr. Aydın Gök tarafından  hediye verildi.

 “Müslüman genç, toplumsal sorumluluklarının bilincinde olması gerekir”

Çekilişin ardından gençlere seslenen Hüda Par Batman Belediye Başkan adayı Dr. Aydın Gök, şunları kaydetti: “Amaçsız, gayesiz ve programsız bir ferdin varacağı hiçbir yer yoktur. Amaçsız ve gayesiz fertler yol alamazlar, ancak ve ancak başıboş dolaşırlar. İşte bizler ideallerimizi hedefe koyup yürüyebildiğimiz kadar inşallah, ömrümüzün ve takatimizin yetebildiği yere kadar varmayı ümit ediyoruz. Fakat dünya ve ahiret nimetlerine ulaşabilmek, istifade edebilmek için önemli olan şart, sağlam İslami bir akidedir. Bu sağlam akideye sahip olmadan kesinlikle bu hayattan, bu nimetlerden zevk, lezzet alabilmemiz imkansız olur. Müslüman gencin, toplumsal sorumluluklarının bilincinde olması gerekir. Çünkü İslam’ın arzuladığı toplum birbirini seven, birbirine bağlanan, yardım eden, destekleyen toplumdur.”

 Programın sonunda, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler eşliğinde tüm gençler, halay çektiler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir