• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Termokingli araçlar transit geçiş hakkı istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Silopi ilçesindeki İl Özel İdaresi’ne bağlı TIR Parkı’nda bekleyen termokingli araç şoförleri kendilerine transit geçiş hakkının tanınmasını istiyor. Daha önce bu hakka sahip olduklarını söyleyen şoförler, tekrardan bu hakkın kendilerine verilmemesi durumunda ürünlerinin bozulacağı korkusunu yaşıyor. Aksi durumda maddi zararlarının çok büyük olacağını savunan şoförler, yetkililerden sorunlarına çare bulunmasını istiyor.

Sorunlarını dile getiren şoförlerden Hasan Kara, “Normalde transit geçmemiz gerekirken 24 saattir bura da haksız yere bekletiliyoruz. Mazotumuz kalmadı. Yükümüz bozulmak üzere. Gördüğünüz gibi yiyecek gıdamız da tükeniyor.”diye konuştu. 

“Taşıdığımız mallar; tavuk, sosis, vb bozulan mallardır”

Başka bir şoför Hikmet Aydın, “Gece saat 11 den beridir buradayım. Kapının ağır çalışmasından dolayı sıkıntı çekiyoruz. Taşıdığımız mallar; tavuk, sosis, vb bozulan mallardır. Demir, çimento, bozulmayan diğer malları taşıyan araçlar durmadan gidiyor. Ama termokingli araçlar daha çok bekliyor.”şeklinde konuştu. 

Yeni uygulamadan dolayı şikâyetçi olduğunu ifade eden Şoför Abdülhamit Şıva ise: “Burada 24 saattir bekliyoruz. Her türlü yük gidiyor ama bizi bırakmıyorlar. Güvenlikçiler yerlerinde durmuyorlar. Herkes kafasına göre iş yapıyor. Dün akşamdan beridir buradayız ama soran yok. Bütün termokingli arabaların yükleri risklidir. Dondurma bile taşıyanlar vardır. Sıcak havadan etkilenen yükleri taşıyoruz. Bura da normal kuru yükler taşıyanlar hemen geçebiliyor ama biz ise haksızca bekletiliyoruz. Mağduruz, zor durumdayız. Vali bey ve diğer yetkililere sesleniyoruz. Buna bir çözüm bulsunlar.”dedi. 

“24 saattir gümrük sahasında bekletiliyoruz”

Yüklerinin bozulma riski grubundan olduğunu belirten Sait Adanur da: “Normalde beyannamelerimiz de 48 saat için de yükü teslim etmemiz yazıyor, biz ise 24 saattir bu gümrük sahasın da bekletiliyoruz. Yani yükümüzü aldığımız gibi buraya geliyoruz. Ne uyku düzenimiz kaldı ne de huzur. Bizden sonra gelen araçlar çıkış bile yaptılar ama nedense biz hala buradayız. Kuru yükü olanlar transit çıkıyorlar ama biz halen bekletiliyoruz. Doğru dürüst çoluk çocuğumun yüzünü göremiyorum. Bu sefaleti çektiğimiz yetmiyor bir de buraya gelince de bizi bekletiyorlar. Onun için bir çare bulmalarını rica ediyoruz.”dedi. 

Öte yandan; Silopi ilçesinde bulunan İl Özel İdaresine bağlı TIR Parkı’nda termokingli araçlar için 2012 Aralık ayında özel yer yapılmıştı. Et, yumurta, süt gibi çabuk bozulan gıda maddelerini taşıyan termokingli araçlar için 4 saat gibi bir sürede transit olarak geçiş işlemlerinin yapılması sağlanıyordu. (Muhammed Müldür - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir