• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Trafik Hayattır!` eğitimleri Mardin`de yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde yürütülen “Trafik Hayattır!” eğitimleri Cuma günü başlayacak.   

Eğitime katılacak öğretmenler, ilköğretim ikinci sınıfta okuyan öğrencilerine Hayat Bilgisi dersi kapsamında trafik güvenliği içerikli eğitimler verecekler. Eğitim, Hilton Otel’de öğretmen ve öğrencilere verilecek. 

Trafik psikolojisi ve trafik güvenliği konularında uzman danışmanlardan destek alınarak oluşturulan eğitim içeriği, öğretmenlere ve öğretmenler aracılığıyla öğrencilere verilecek. Trafik güvenliği konulu eğitimin ikinci ayağı ise Mardin’de gerçekleştirildi. 

 Doğuş Otomotiv’den yapılan yazılı açıklamadaşu ifadelere yer verildi: “Toplumumuzun tüm kesimlerinde trafikte saygı anlayışının yerleşmesi amacıyla 2004 yılından beri yürüttüğümüz Trafik Hayattır! kurumsal sorumluluk platformumuz kapsamındaki çalışmalarımızın temeline eğitim felsefesini yerleştiriyoruz. Bu anlayışımıza paralel olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yönelik İlköğretim İkinci Sınıflar İçin Trafik Güvenliği Eğitim Projesi’ni geliştirdik. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da desteğiyle gerçekleşecek bu eğitimlerde, Türkiye çapında, ilköğretim ikinci sınıf öğretmenlerine, kendi şehirlerinde düzenlenecek etkinlikler ile trafik ışıkları, emniyet kemeri, araç içi güvenlik ve trafikte güvenlik konularında eğitim verilecek. Öğretmenler daha sonra bu eğitimleri öğrencilerine, çalıştıkları okulların öğretmenlerine aktaracak. Böylece trafik güvenliği bilinci çok daha geniş kitlelere ulaşmış olacak.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir