Van'da 'İplerle Dile Gelen Duygular' dokuma atölyesi açıldı
'İplerle Dile Gelen Duygular' adlı dokuma atölyesi Bostaniçi Ticaret Lisesi'nde hizmet açıldı.
VAN- Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen, Van Valiliğince desteklenen ve Yürütücülüğünü YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın, Koordinatörlüğünü ise Yrd. Doç. Dr. Ela Taş’ın yaptığı ‘İplerle Dile Gelen Duygular’ adlı SODES Projesi kapsamında kurulan Dokuma Atölyesi hizmete açıldı.
Açılış programında konuşan YYÜ Rektörü Peyami Battal, projenin kendileri için çok anlamlı ve önemli olduğunu söyledi.“
"Bölgenin kültürel değerlerine katkı sağlama çabasındayız”
Battal, bölgenin kültürel değerlerine katkı sunmak için bütün çabayı sarf ettiklerini belirterek, “Devletin SODES Projesi kapsamında toplanan bazı kazanımlar ve bazı primler amaçlanmaktadır bu tür projelerde. Bu o projelerin en önemlilerinden bugün açtığımız dokuma atölyesidir. Artık kadınlarımız burada yeni bir meslek ediniyor. Bu meslekle yaşamlarına ilave ve katkı sağlamış olacaklar. Bundan dolayı çok memnunuz. Üniversite olarak hep şunu söylüyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin kültür varlıklarına, değerlerine, tarihi değerlerine, kültürel değerlerine katkı sunmak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Bu desteklerimizden bir tanesi budur.” dedi.
‘İplerle Dile Gelen Duygular’ dokuma atölyesinin açılışına Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, YYÜ Yrd. Doç. Dr. Ela Taş, Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldızbaşı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Karahan, Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Can, YYÜ Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Mehmet Kulaz, SODES Birim Başkanı Sinan İmamoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve kursiyerler katıldı.
‘İplerle Dile Gelen Duygular’ dokuma atölyesinde 20 kursiyer çalışırken, kursiyerlere metrekare başına 120 TL ödeniyor. ‘İplerle Dile Gelen Duygular’ projesi ise 143 bin TL’ye mal oldu. (Murat Dalgın-İLKHA)