• DOLAR 34.284
  • EURO 37.534
  • ALTIN 2929.303
  • ...
Emine Şenlikoğlu:`Dürüst insanda hiçbir zaman leke tutmaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA - Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kasediyle ilgili İlke Haber Ajansı (İLKHA)’ya değerlendirmelerde bulunan yazar Emine Şenlikoğlu, ses kaydının gerçek olduğuna inanmadığını ifade ederek, kasetin gerçek olduğunu iddia eden muhalefet liderlerinin işlerine öyle geldiği için gerçek olduğu yönünde görüş belirttiklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın böyle bir konuşma yapacağına asla ihtimal vermediğinin altını çizen Şenlikoğlu, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesaja da açıklık getirdi. Şenlikoğlu, bir Twiter kullanıcısının kendisine, “Bu kaset doğru olsa ne düşünürdünüz?” sorusunu yöneltmesi üzerine, “Kırk yıldır tanıdığım ve dünyanın en dürüst insanı olduğuna inandığım Erdoğan’ın hırsız olduğunu düşünmediğim için- dedim ki; ‘konuşma gerçek olmuş olsaydı, çeşitli Müslümanların, ihtiyaç hasıl olduğunda Türkiye’de veya fakir ülkelerde ihtiyaç sahiplerine vermek üzere Erdoğan’a verdiği paralar olabilir’ derdim.” şeklinde yanıt verdiğini aktardı.

Bu mesajının Milliyet, Radikal ve çeşitli internet sitelerinde çarpıtılarak gündeme taşındığını sözlerine ekleyen Şenlikoğlu, “Aslında bu mesajı yazma gayem şudur; Karşı taraftaki şahıs bana hakaret içerikli sözler söyledi ki, Ben de o şahsın ne kadar şartlandığını ve insanlıktan çıktığını yazacaktım. Fakat cep telefnundan yazmak zor olduğundan, onun hakaretlerine cevap vermekten vazgeçtim ve yukarıda belirttiğim görüşlerimi dile getirdim.” dedi.

Gazete ve internet sitelerinin kendisini AK Parti sözcüsüymüş gibi lanse etmesine de tepki gösteren Şenlikoğlu, “Ben AK Parti’nin sözcüsü değilim ki. Benim sözümü neden bu kadar önemsiyorlar? Daha önce dile getirdiği gerçekleri bir kez manşet yapmayanlar, ‘Böyle olsaydı böyle olurdu,’ yönünde ifade ettiğim sözleri gerçek böyleymiş gibi lanse ediyorlar. Ayıp denilen bir şey var. Ama çarpıtmalardan nemalananlar için ayıp diye bir şey olmadığından, sözlerimi çok rahat bir şekilde çarpıtabiliyorlar. ” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Son olarak konuşma kasetini servis edenlerin Başbakan Erdoğan’ı iktidardan düşürmek gayesiyle servis ettiğini ifade eden Şenlikoğlu, “Kusura bakmasınlar, hiçbir zaman dürüst insanda leke tutmaz. Onlar Tayyib Bey’i biran önce indirmek istiyorlar ama, Tayyib Bey’i halk oraya getirdi halk indirir. Başkası Allah’ın izniyle indiremez. Onlar boşuna hayal kuruyorlar. Çünkü bugüne kadar başka liderlerin ömür boyuncu yapmadıklarını Tayyip Erdoğan bir ayda yaptı.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

(Basri Özmen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir