• DOLAR 34.297
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2930.67
  • ...
Abonesizlere DEDAŞ'tan  faiz affı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi(DEDAŞ) İl Müdürü Murat Dursun ve Parakende İl yöneticisi Serhat Öztürk, Batman TV’ye konuk oldu.

 

Moderatörlüğünü Metin Gün’ün yaptığı ‘Farklı Bakış’ programına katılan Dursun ve Öztürk, son dönemlerdeki gelişmeler ve DEDAŞ’ın genel çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

 

Moderatör Metin Gün’ün ‘ son dönemlerde kendilerini DEDAŞ elemanı olarak tanıtan bazı şahısların kaçak elektriği sümen altı etmek veya fatura tutarını düşürme vaadiyle vatandaşlardan para talep ettiğine dair şikâyetler olduğu yönündeki sorusuna yanıt veren  Dicle EDAŞ İl Müdürü Murat Dursun,  vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını istedi.

 

Dursun, DEDAŞ kimliğini kullanarak bu yola başvuran art niyetli insanlara vatandaşların kesinlikle itibar etmemesini istedi.

 

Dursun, bu taleple gelen şahısların güvenlik birimlerine bildirilmesini isteyerek,  “Dicle EDAŞ Kurumu olarak hiç kimsenin kapısında tahsilat yapmıyoruz. Kullandığı elektriğin bedelini istemiyoruz. Hatta kaçak tespit edilse bile vatandaşa ‘kaçağın var’ demiyoruz. Tutanak tutup, DEDAŞ’a gelince açıklamasını yapıyoruz. Vatandaşlarımız bu tür talepte bulunanlara kesinlikle itibar etmesin. Böyle insanlara kapılarını açmasın. Hatta bize ve Güvenlik güçlerine ihbar etsinler. Elemanlarımızda kimlik var, Dicle EDAŞ amblemli üniformalar vvar. Ama dediğim gibi kimlik ve üniforma da olsa evlerden veya işyerlerinden tahsilat yapmıyoruz. Kaçak tutanaklarının ve faturadaki kullanım tutarının düşürülmesi de mümkün değildir.” ikazlarında bulundu.

 

“Abonesizlere faiz affı”
Dursun, kronik bir sorun haline gelen abonesi olmayan vatandaşların borçlarına yönelik faiz affı getirildiğini söyledi. Abone yapmayan ama elektrik kullanan vatandaşları ağır borç yükünden kurtarmak için yeni bir adım attıklarını belirten Dursun, “Geçen yıllarda hatta 2000’li yıllar öncesine dayanan abonesi olmayan vatandaşların yüklü borçları var.  Bu vatandaşlarımızı bu borç yükünden kurtarmak için faiz affı getirdik. Mart ayı sonuna kadar vatandaşlarımız bu aftan yararlanabilir. Umarım attığımız bu adım karşılıksız kalmaz.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir