• DOLAR 34.27
  • EURO 37.498
  • ALTIN 2914.72
  • ...
Belediyeler, yeni büyükşehir yasasına ne kadar hazır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Yeni Büyükşehir Yasası 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin hemen ardından yürürlüğe girecek. Yasayla birlikte köyler,  mahalle kapsamına alınacak. 
Bursa’nın Nilüfer İlçesinde halen 42 olan mahalle sayısı 64’e,  23 bin 374 hektar olan alan 50 bin 716 hektara çıkacak. Nilüfer ilçesinin 2013 yılı sonu itibariyle nüfusu 358 bin 265 olarak belirlendi. Yasayla birlikte belediyelerin klasik teknik ve sosyal altyapı hizmetlerine ilaveten başta tarım orman ve hayvancılık konuları da görev ve yetki alanına dahil olacak.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, böylesine köklü bir değişime karşı kapsamlı çalışmaların yürütülmesi gerektiğini kaydetti. Bozbey, kırsal alanlardaki ihtiyaçlara cevap verebilecek kapsamda olacak bir ‘Kırsal Alan Yapılanması’na işaret etti.

 

Bozbey  konuşmasında, “ Eski beldelerimiz ve yakın çevrelerindeki köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine kırsal alanla ilgili hizmetleri götürebilmek için eski belde ve yakın çevrelerindeki yerleşim birimlerini de içine alacak güçlü birer ‘Kırsal Alan Yapılanması’ çalışmalarımız devam etmektedir. Bu yapılanma ile yeni yerleşim birimlerimize daha etkin ve verimli hizmet götürmeyi umuyoruz.”  İfadelerini kullandı. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir