• DOLAR 34.271
  • EURO 37.471
  • ALTIN 2901.61
  • ...
Traktör galericilerini dolandıran çete çökertildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- 11 ilde kendilerini ünlü traktör marka pazarlamacısı olarak tanıtan çete yapılan baskınlar  sonucunda çökertildi. Olayla ilgi 6 kişi tutuklandı.

 

Mersin, Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Denizli, Aydın, Adapazarı, Kocaeli, Konya, Aksaray  ve  Ankara  illerinde kendilerini ünlü traktör marka pazarlamacısı olarak tanıtıp galericileri dolandıran çete, yapılan operasyonlar sonrasında çökertildi.


 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Jandarma ekiplerine Mersin ve çevre illerindeki  traktör  galericiler tarafından gelen ihbarlar üzerine yapılan araştırmalar neticesinde, M.T  liderliğinde kurulan bir çetenin, galericileri dolandırdığı ileri sürüldü. Bilinen traktör markası pazarlamacısı olarak tanıtan çete, galericileri ikna etmek amacı ile, yanlarındaki  bir bayanı da muhasebeci olarak tanıttığı belirtildi.
Bayan muhasebecinin hesabına yatırılan kaparo yada traktör bedelinin üzerinden siparişlerin gelmemesi üzerine dolandırıldıklarını anlayan galericiler durumu Emniyet birimlerine bildirdi.
 

 

Bunun üzerine yapılan araştırmalar neticesinde, galeri sahiplerini dolandırarak haksız kazanç elde ettikleri şüphesi ile,  6 kişi gözaltına alındı. 2 kişi Mut ilçe jandarma tarafından serbest bırakılırken 4 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından nitelikli dolandırıcılık suçlarından tutuklanarak Silifke Cezaevi’ne  konuldu. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir