• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
`Hizmet herkesin hakkıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) mahalle mitinglerine devam ediyor. Dün akşam Eyyübiye ilçesine bağlı Hayati Harrani mahallesinde  HÜDA PAR tarafından mahalle miting düzenlendi.

Emin İdem’in okuduğu Kura’an-ı Kerim ile saat 19.30 başlayan miting HÜDA PAR Eyyübiye belediye başkan adayı Mehmet kışlar konuşması ile devam etti. 

İnsanların insan olmalarından dolayı haklarını herkese vereceğimizi vaat ediyoruz diyen Kışlar, “Diyebilirsiniz ki nasıl böyle bir şey söyleyebiliyorsunuz. Ya da neye güvenerek böyle bir şey söyleyebiliyorsunuz. Biz bunu söylerken ayeti kerimenin korkusundan bunu söylüyoruz. Allah’ın emridir insanlar eşittir. Hadisi şeriflerde geçiyor ‘Arap’ın Acem’den Acem’in Arap’tan üstünlüğü yoktur. Üstünlük takva iledir’. Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Laz önemli değildir. İnsan olduğu için hizmete layıktır. Ve ona hizmet verilmelidir. Biz bunu Allah korkusundan dolayı dile getiriyoruz. Adil bir yönetimin olması için bunun şart olduğuna inanıyoruz. Bu Allah’ın emridir ve Onun emrinin üstüne başka bir emir yoktur” dedi.

Eyyübiye’deki bir oy ile Karaköprü ve Esentepe’deki oyun aynı olduğunu ifade eden Kışlar, “Seçim zamanında insanlar buraya oy toplamak için akın edecekler.  Asıl mesele seçimden sonradır.  Hizmetlerin hepsi belli bir kesime yapılıyor.  Eyyübiye, Yakubiye, Süleymaniye gibi mahallelere ise üvey evlat muamelesi yapılıyor.” İfadelerine yer verdi.

Kışlar daha sonra,“Aslında bizim talip olduğumuz hizmet diğer belediyecilik hizmetlerinden binlerce kat daha zordur. Biz insanımıza izzeti yeniden kazandırma yolunda elimize taşın altına koyuyoruz. Biz, insanımıza her türlü dini hizmeti sunmaya çalışacağız. Gençlerimize spor salonları kültürel aktiviteler yapacağız.  Onları dinlerinden uzaklaştırmayacak ortamlar oluşturacağız” şeklinde konuştu.

İnsanların parklardan geçmeye korktuklarına dikkat çeken Kışlar, “Çünkü yoldan çıkarılmış bazı insanların oraya çöreklenmesinden dolayı kimse ailece o parklara gidemiyor. Hatta bırakın bir insan parktan geçemiyor. Bir tinerci bize saldıracak diye. Biz Allah’ın izniyle o tinerciyi ve madde bağımlılığına bulaşmış kardeşlerimize uygun ortamlar oluşturup onları o durumdan kurtaracağız.” Diyerek konuşmasına devam etti.

Konuşmasının devamında Urfa’nın kanayan yarası olan yüksek kira ve emlak fiyatlarına da değinen Kışlar,”Biz bu manevi çalışma ve organizasyonlardan sonra inanıyoruz ki diğer belediyecilik hizmetleri çok kolay bir şekilde yapılacak hem de öyle parklar yapacağız ki Allah’ın izniyle aileler rahat bir şekilde gidebilecek insanlar korkmadan oradan geçebilecektir. İnsanlar gönül rahatlığı ile orada oturup pikniğini yapabilecektir. Bunun yanında Urfa’nın kanayan yarası olan kira derdi. Kiranın ortadan kalkması için insanların ev sahibi olabilmeleri, için çok uygun şart ve ortamlarda projeler üreteceğiz.  Herkes ev sahibi olabilsin biz bunun mücadelesini vereceğiz inşallah. Bunun yanında evlenme çağına gelmiş kardeşlerimiz ve bacılarımıza düğün yardımı için çeyiz yardımında bulunacağız inşallah. Bu gençlerimizin maneviyatlarını kurtarmak için yapılacak olan projelerimizin içinde olan bir projelerdir.” Diye kaydetti.

(Mehmet Demir -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir