• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
Bingöl Üniversitesi DAP Üniversiteler Birliği'nde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Önceki hafta Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü’nün ev sahipliğinde yapılan toplantıda DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği kuruldu. Kurucu Birlik Başkanlığını Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin yürüttüğü birliğe; Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi katıldı.

 

Van'da düzenlenen "DAP Üniversiteler Birliği Toplantısında, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet, bölgesel kalkınma, idari personel arasında işbirliği gibi üniversiteler arası ortak konular ele alınarak, bu kapsamda hazırlanan protokol üniversite rektörlerince imzalandı.

 

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, yaptığı açıklamada, DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin 2011 yılında kurulduğunu ve merkezinin Erzurum'da olduğunu anımsattı. Bölgesel kalkınmanın 14 ili kapsadığını anlatan Demir, üniversitelerin, her bir ilin kalkınma kutupları gibi bir misyonunun bulunduğunu, bu misyon kapsamında bölge üniversite rektörleri ile iş birliği halinde bölgesel kalkınma enstitüsünün kurulabilmesi konusunda gerekli imkanların alt yapısını oluşturmak için toplandıklarını bildirdi.

 

DAP bölgesinde bulunan üniversitelerin katılımı ile kurulan birlik imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde bölgede Kalkınma Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) ve birlik üyesi üniversiteler arasında, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet, bölgesel kalkınma ve ihtiyaç duyulan diğer konular üzerinde işbirliği yapmayı amaçlamaktadır. DAP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin, gerek bölgedeki üniversiteler arasındaki işbirliğini geliştirmede gerekse bölgede yapılacak çalışmalara büyük katkı sağlanması beklenmektedir.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir