• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
`Çürümüş siyaset anlayışını HÜDA PAR`la çöpe atacağız-FOTO`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kahta Teşkilatı, seçim irtibat bürosunu görkemli bir törenle açtı. HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz’un katıldığı açılış program saat 19.00’da Kuran tilavetiyle başladı.

Programda konuşan HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, son birkaç gündür memleketi olan Kâhta’da olmaktan sevinç duyduğunu ancak memleketinde gençliğin içine düştüğü durumun kendisini son derece üzdüğünü söyledi. Parti olarak gençliğin madde bağımlılığından kurtarılması için çalışacaklarını ifade etti.

“Dürüst siyaset, gerçek adalet”

HÜDA PAR’la siyasete yeniden itibar getireceklerini kaydeden Yavuz, “O yüzden  ‘Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet’ dedik. Biz şahısları değil, zihniyetleri hedef alıyoruz. Diyoruz ki hırsızlık yapan, yalan söyleyen, iftira atan Allah’ın düşmanıdır. İnsanları kandıran, onlara yapmayacağı şeylerin sözlerini veren, rüşvet alan-veren, belediye başkanlığını kazanmak için ahretini dahi tahrip eden, bu kirlenmiş, köhnemiş ve çürümüş siyaset anlayışını HÜDA PAR’la birlikte çöpe atacağız.”dedi. 

“Yetim malını yiyen karnında ateşle haşrolacaktır”

Allah’tan korkan siyasetçinin halkın malına göz dikmeyeceğini ifade eden Yavuz, “Mahşerde milyonlarca-trilyonlarca insan önünde Allah’a hesap vereceğini bilen bir belediye başkan adayıyla huzurunuzdayız. Böyle bir başkan, belediyenin malını yiyemez,  çünkü belediyenin malı yetim malı gibidir. Yetim malını yiyen karnında ateşle haşrolacaktır.”  ifadelerini kullandı.

Programda söz alan Kahta Hür Dava Partisi Belediye Başkan Adayı Recai Arı ise Allah’ın rızasını kazanmak için yola çıktıklarını ifade etti. 

“Bu yola mevki ve makam için çıkmadık”

Dertlerinin makam mevki olmadığını söyleyen Arı, “Allah şahid olsun ki bizler bu yola mevki ve makam elde etmek için girişmedik. Bizler, sadece hakkın rızasını kazanmak için bu yola çıktık. Çirkefleştirilmiş siyasi düşünce ve algıları ortadan kaldırmak için bu yola koyulduk. Siyasetin yalansız, dedikodusuz, iftirasız da olabileceğini göstermek için bu yola koyulduk. Çünkü referansımız İslamdır.” İfadelerini kullandı. 

“HÜDA PAR’lıların tamamı abdestli ve namazlı insanlardır”

Seçim sürecinde başından geçen ilginç olaylardan kesitler sunan Arı, “Geçenlerde esnaf ziyaretinde iken, bir esnaf amcamız bana: ‘Oğlum senin arkanda kimler var, hangi aileler var, ekibin kim?’ Ben de o esnaf amcamıza dedim ki: ‘Amca benimle birlikte olanlar şu gördüklerin. Hangisini tanırsın bilmem. Kimin oğludurlar bilmem. Ama bildiğim şudur ki onların tamamı abdestli ve namazlı insanlardır. Arkamda tahmin edebileceğin bir aşiret ya da kabile yok.  Ama alemlerın Rabbi bizimledir inşallah” cevap verdiğini söyledi. 

Konuşmaların ardından ilahi ve ezgilerle devam eden programda gençlerin çektiği halay, Kahta halkının büyük ilgisini çekti.  Program, kapanış duasıyla sona erdi. (Emin Nazlı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir