• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...

MUŞ-Bu yıl 25’incisi düzenlenen Vergi Haftası etkinlikleri Muş’ta başladı. Muş Valisi Vedat Büyükersoy, 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Muş Defterdarı ve vergi dairesi çalışanları makamında kabul etti. Ziyarette Vergi Haftası dolayısıyla yapılacak olan faaliyetler hakkında Vali Büyükersoya bilgi veren Defterdar Mustafa Yumuşak, kurumun amacının kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturması olduğunu söyledi.

 

“Muş’ta yapılan hâsılat 155 milyon liradır”

Muş’ta 7 bin 844 mükellefin olduğunu ifade eden Yumuşak, 2013 yılında vergi tahakkuk fonlarının 186 milyon lira olduğunu söyledi. Yapılan hâsılatın ise 155 milyon lira olduğunu kaydeden Yumuşak;”Yaklaşık tahakkuk eden verginin yüzde 80 civarında tahsis edilmiştir. Hedefimiz önümüzdeki dönemde yüzde yüz olacaktır” dedi.

 

Defterdarlık heyetini ağırlayan Vali Büyükersoy ise, mükelleflerle Vergi İdaresi arasında münasebetleri daha üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan Vergi Haftası vesilesiyle gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek haftanın hayırlı olmasını diledi.

 

“Ama altın yumurtlayan tavuğu da kesmemek gerekir’’

Vergi tahsil edilen işletmeler, esnaf ve tüccarın da ortağı olduklarını ifade eden Vali Büyükersoy, “Biz onların sesiz ortağıyız. Risk almadan onların ortağıyız. Biz karına ortağız ve karından vergi alıyoruz. Onun için ülkemizdeki özel teşebbüsün daha çok başarılı olması daha çok kar etmesi vergi gelirlerinin de artışı anlamına gelmekte, vergi gelirlerinin artışı da ülkemizdeki kamu hizmetlerinin artışıyla paralellik arz etmektedir. Ama altın yumurtlayan tavuğu da kesmemek gerekir. Çünkü altın yumurtlayan tavuk özel teşebbüstür’’ ifadelerini kullandı.

 

“Kazancından vergi veren insanlara güler yüz ve tatlı dil ile muamele edilmesini istiyoruz’’

Özel teşebbüsün ayakta kalması ve başarılı olması için doğru vergi politikalarını uygulamak gerektiğine dikkat çeken Büyükersoy, “vergi vermek biraz zahmetlidir. Çünkü mükellef kazancından vergi veriyor. Kazancından vergi veren insanlara güler yüzlü tatlı dilli ve iyi muamele yapan vergi memurları istiyoruz. Zaten ayağı sürte sürte zor gelen bir aktiviteyi gerçekleştirmeye gelen mükellefe eğer bizim vergi memurumuz sirke satar bir halde karşılarsa, her halde bir sonraki vergi döneminde o vatandaşımız isteyerek severek vergisini ödemesini beklememek gerekiyor diye düşünüyorum’’ şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)