• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
HÜDA PAR`dan SP`yi Destekleme Haberine Yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA -  Hür Dava Partisi, Adana İl Başkanlığı,  25 Şubat Salı günü başta Adana yerel basını olmak üzere bir kısım medyada "Adana`da Hür Dava `Saadet`" başlığıyla basına servis edilen haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada haberlerin gerçek dışı olduğu ve HÜDA PAR olarak yerel seçimlerde hiçbir partiyle ittifak edilmeyeceği vurgulandı.

24 Şubat’ta HÜDA PAR Adana İl Başkanlığının Saadet Partisi Adana İl Başkanlığına nezaket ziyaretinde bulunulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu haber metninde İl Başkan Yardımcımız Abidin Serin`e atfen, Hür Dava Partisi olarak yerel seçimlerde Adana`da Saadet Partisine destek vereceğimiz ileri sürülmüştür.

Herhangi bir parti ile ittifak etmek ne ilçe başkanının ne de il başkanının takdirinde değildir. Bu yetki tamamen Genel Merkez’e aittir. Seçime gireceğimiz yerlerde herhangi bir parti ile ittifak etmiş olmamız söz konusu olmadığı gibi, Partimiz Genel Merkezi ve bizzat Sayın Genel Başkanımızın “Hiç kimseyle ittifak etmeden seçimlere gireceğiz” beyanı basınla paylaşılmıştır.

Seçime girmeyeceğimiz yerlerde ne yapacağımız hususunda genel merkezimiz şu ana kadar bir beyanatta bulunmamıştır.

Basına yansıyan HÜDA PAR Adana’da Saadet Partisi’ni desteklemeye hazırlanıyor haberi gerçek dışıdır.

Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur."  

(Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir