• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

DİYARBAKIR - Dicle Elektrik’in, halkı enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmek için düzenlediği ‘Enerji Tasarrufu’ konulu fotoğraf yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Profesyonel dalda Şırnak’tan Cafer Balık, amatör dalda ise Mardin’den M.Ali Demir birinci oldu.

 

Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklama da, Enerji Haftası’nda bölgede enerjinin daha verimli ve tasarruflu kullanılmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya katılımın yüksek olduğu belirtildi.

 

Konusunun ‘Enerji tasarrufu’ olduğu belirtilen açıklamada, kurum personeli dışında Dicle Elektrik bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta yaşayan herkese açık olan yarışmanın, profesyonel ve amatör dalda gerçekleştirildiği belirtildi.

 

Enerji Haftası nedeniyle başlatılan ve ocak ayı sonuna kadar başvuruların kabul edildiğinin ifade edildiği açıklamada, yarışmanın gazeteci, fotoğraf sanatçısı ve akademisyenlerden oluşan jürisinin olduğu ifade edildi

 

Yarışma jürisinin, oy çokluğu ile profesyonel dalda Şırnak’tan yarışmaya katılan Cafer Balık’ı ‘Sokak Lambası ve Güneş’ isimli eseri, amatör dalda ise Mardin’den yarışmaya katılan M.Ali Demir’i ‘Tasarruf Ediyorum Çevremi Koruyorum’ isimli eseri ile ödüle layık gördüğü dile getirildi.

 

Açıklamada son olarak, “Yarışmada eserleri birinci seçilen Balık ve Demir’e ödülleri, önümüzdeki günlerde bulundukları illerdeki DEDAŞ İl Müdürlükleri’nde düzenlenecek törenlerle verilecek. Yarışmada, amatör dalda birinci olan eserin sahibine akıllı bir cep telefonu, profesyonel dalda birinci olan eserin sahibine ise profesyonel bir fotoğraf makinesi verilecek.” ifadeleri kullanıldı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)