• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

ŞANLIURFA - Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına alınan eski sanayide işyerleri bulunan birçok esnaf, eski dükkânlarına karşılık belediyenin kendilerine verdiği yeni alanların boş arsa olduğunu ve hiçbir alt yapı çalışmanın yapılmadığını belirterek yetkililerin seslerini duymasını istedi. 

Şu an bulundukları yerden çıkmalarının istendiğini belirten eski sanayi esnafı, "Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına belediye bize yer vermiş. Fakat bize dükkân değil, arazi veriyorlar, diyorlar ki: `Burası sizindir. Fakat bir şeye karışmıyorum.` Biz, küçük esnaf olduğumuz için buraların inşat ve düzenlemesini yapamıyoruz. Her bir yere 50- 60 milyar para gidecek. Bizim ise o kadar paramız yok. Şu anda ne yapacağımızı bilemiyoruz” ifadelerini kullandılar. 

Mermercilerin yeni yerlerine taşınması için hiçbir alt yapı çalışmanın olmadığına dikkat çeken esnaf Mehmet İnan da “ Her gün gelip dükkânlarımızı ölçüyorlar, biçiyorlar, dağıtıyorlar.  ‘Buradan taşınacaksınız.’ diyorlar. Nereye gideceğimiz belli değil. Burada 100’den fazla dükkân var. Yeni yerimizde faaliyet yok, öylece duruyor. Bize bir yer gösterilmiş ama buralara bir kazma bile vurulmamış. Hâlbuki şu an işyerlerimizin bulunduğu eski sanayi bölgesi şehrin tam göbeğinde ” ifadelerini kullandı. 

Mermerci esnafının durumunun içler acısı olduğunu söyleyen eski sanayi esnafı, “Doların yükselmesi bizi çok etkiledi, elimizdeki mal elimizde patladı. Biz mermeri dolar bazında alıyoruz, dolar arttığı zaman da ister istemez borcumuz artıyor. Ama biz az bir zam bile yapamıyoruz, hemen müşterilerden tepki alıyoruz. Biz iş yapamadığımız zaman nakliyeci de, hurdacı da iş yapamıyor. Şu anda bizim yer sorunumuz var kimse bizimle ilgilenmiyor” diye konuştu. (Osman Gülebak-Sedat Kuşulay-İLKHA)