• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Batman`da yardım için 40 bin hane gezildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, (SYDV)  2013 yılında yardım için 40 bin haneyi gezdi.

Hane ziyaretleri ile ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi veren SYDV İl Müdürü Beşir Aslan, Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 23 personel ve 7 ekip ile günde yaklaşık 350 hane ziyareti yaptıklarını kaydetti. 

Aslan SYDV olarak yaptıkları faaliyetleri şu şekilde aktardı: “Engelli maaşı, dulluk maaşı, askerlik maaşı, genel sağlık sigortası işlemleri ve vakıf yardımları için vakıfa başvuran vatandaşımızın iki tür işlemleri yapılıyor. Biri sistem üzerinden diğeri ise hane ziyaretleri olaraktır. Hane ziyaretinde eve bire bir gidip evin içindeki eşyalara kadar bir incelemenin yapıldığı sosyo ekonomik durumun özetlendiği bir inceleme raporudur.” dedi 

Batman’ın tüm mahalle ve köylerinde 7 ekiple alan araştırmasına çıktığını ifade eden Aslan, “Bu ekibimiz bu bahsettiğimiz başlıklarda yardımları, maaşları değerlendirmek üzere tutulan raporları sisteme kaydediyoruz. Kaydettikten sonra mütevelli heyetimiz maaşa ve yardıma karar veriyor. Bize kayıtlı 50 bin aileden 2013 yılında yaklaşık 40 bin ev ziyareti yaptık. Bazen bir vatandaşın evine bir kaç kez gitme durumumuz da olabiliyor. Eskiden çok geç yapılan hane ziyareti artık 15 gün içerisinde yapılıyor. Yeni başvuruları ise bir hafta içinde sonuçlandırılıyor.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir