• DOLAR 32.575
  • EURO 35.34
  • ALTIN 2467.956
  • ...
Ersöz ailesi engelli 3 çocuğu için  yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar beldesi Pınarbaşı Mahallesi Şehit Abdulkadir Altunay Caddesi 115 sokak no 1 de ikamet eden 6 çocuklu 8 kişilik Ersöz Ailesi, zihinsel engelli olan üç çocuğu için hayırseverler ve devlet yetkililerden yardım bekliyor.

İlke Haber Ajansına konuşan, evin reisi İsmail Ersöz (40) ,”Eşimle beraber sekiz kişiyiz, üç tane zihinsel özürlü çocuğum var. Bunların en büyüğü Songül,(13) 2007 yılında anjiyo oldu, açık kalp ameliyatı oldu. En ufak çocuk Bilal (5),  o da özürlü yüzde yetmiş raporu var. Üçüncü sınıfa giden kızım var, Berfin (9) , rehabilitasyon merkezine gidiyor. Bir yıl süreyle verilmiş raporu da var. Durumumuz iyi değil, şu anda tek odada yaşıyoruz. Öbür odayı mutfak olarak kullanıyoruz. Bakkallarda da  borcumuz var. Hayırsever insanlardan yardım bekliyoruz. Adana’da kızım için Kızılay’a da gittim polise de gittim, jandarmaya da gittim. Kimse kan vermedi. Bir hafta süreyle aradım, en sonunda bizim köylülerin yanına gittim, orada temin ettim. 45 gün Adana’da kaldık. Yüreğir hastanesinde açık kalp ameliyatı oldu. Ben bu güne kadar hep çocuğun sağlığı için çalıştım, çabaladım ama artık altından kalkamıyorum. Çocuklarımın tedavisini istiyorum. Maddi durumum yetersiz olduğu için götüremiyorum. Keşke olsaydı  da götürseydim. Keşke çocuklarım sağlam olsaydı da ben çadırda bile kalsaydım sorun değildi. Şu anda oturduğum ev babama ait. Bu yüzden kira vermiyoruz. Babam bizden kira istemediği için mecburiyetten burada oturuyoruz. Tek odada sekiz kişinin yaşaması zordur. “şeklinde anlattı. 

Başbakana da seslenen Ersöz, ” Sayın Başbakanım, durumumuzu görüyorsunuz, eğer bizi izliyorsanız yardımlarınızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anne Nure Ersöz (39) ise durumunu anlatırken, “Çocuklarımın sağlıklı olmasını diliyorum. Hayırsever kim bizi izliyorsa, kim bizi görüyorsa, bu çocuklarıma ellerini uzatmalarını istiyorum. Maddi durumum yok. Çocuklarıma iyi bakamıyorum. Bir odanın içinde artık onları zapt edemiyorum. İstiyorum ki beni gören, beni duyan çocuklarıma yardım elini uzatsın.” dedi.

Çocuklarına için geniş bir ev istediğini söyleyen Anne Ersöz, ” Çocuklar sağlıklı olsa neyse, ama çocuklarım hasta olduğu için bu odanın içinde artık yaşamıyoruz. Çocuğumu Ankara’ya sevk ettiler, gücümüz yetmediği için götüremedik. Çocuklarımın iki tanesinin raporları var, biri yüzde yetmiş sekiz, öbürü yüzde yetmiş. Bu çocuklarıma neden maaş verilmiyor? Bu konuda bir türlü bir yere ulaşamadım. Gercüş kaymakamlığına gidiyordum. Bir sonuç elde edemedim. Bu çocukların maaşları çıkarsa onların ihtiyaçlarını karşılardım. Artık bu çocukları giydiremiyorum, artık yediremiyorum. Bu büyük yükün altından kalkamıyorum. Bakkallarda bizim on beş milyar borcumuz var. Artık ne yapacağım nereye başvuracağım bilemiyorum. İstiyorum ki hayırsever bir kişi varsa izliyorsa Müslüman kardeşlerimiz, elini bize uzatsın.” isteğinde bulundu.   (M.Sait Başaran- İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir