• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Batman için 2 adet `Tabiat Parkı` projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da iki adet ‘Tabiat Parkı’ yapılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığına proje sunuldu. 

Batman Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ercan Turan, Batman’ın Hasankeyf ilçesi ve Malabadi’de iki adet ‘Tabiat Parkı’ yapılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığına proje sunduklarını söyledi. 

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) bilgi veren Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ercan Turan, Hasankeyf‘te ve Malabadi’de iki adet ‘Tabiat Parkı’ yapılması için proje sunduklarını belirterek, “ İki adet ‘Tabiat Parkı’ adı altında projelerimiz var. Hasankeyf‘te ve Malabadi’de yapmayı düşündüğümüz iki adet ‘Tabiat Parkı’ile ilgili ön etüt raporunu yaptık ve bakanlığa yolladık. Bakanlığa sunduğumuz bu iki projemiz onaylandığı zaman belirttiğimiz yerlere iki adet ‘Tabiat Parkı’yapacağız.” dedi. 

“Batman, park konusunda fakir bir ildir”
Turan konuşmasının devamında, “İlk Tabiat Parkı 2011 yılında bakanlıkta onaylandı. O zamanki Tabiat Parkı alanımız 24 hektardı. Bir aydan beri o alanı büyütmeye yönelik faaliyetimiz var ve orayı revize ettik. Bakanlığa sunduğumuz bu iki Tabiat Parkı onaylanırsa, hemen çalışmalara başlayacağız. Artık vatandaşlarımız rahat ve huzurlu bir yere gelmek istediği zaman bu yapılacak Tabiat Parklarına gelecek. Yapılacak Tabiat Parklarının mükemmel bir görüntüsü olacaktır. Batman park konusunda çok fakir bir ildir. Vatandaşların aileleriyle gidip dinleneceği huzurlu bir yer yoktur. Batman’daki bir tek dinlenme alanları, maalesef kahvehanelerdir. Tüm gayretimiz Batman’a herkesin huzurlu bir şekilde dinlenebileceği bir yer kazandırmaktır.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir