• DOLAR 34.272
  • EURO 37.661
  • ALTIN 2904.959
  • ...
Bitlis'e atanan yeni vali göreve başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Son valiler kararnamesiyle merkeze alınan Veysel Yurdakul’un yerine Bitlis Valiliği’ne atanan İstanbul Küçükçekmece kaymakamı Orhan Öztürk görevine başladı.

 

Veysel Yurdakul'un merkeze alınmasıyla Bitlis'e atanan Öztürk, bugün akşam saatlerinde yeni görevine başladı. Vali Öztürk'ü valilik önünde yardımcıları, ilçe kaymakamları ve kurum amirleri karşıladı.

 

Basın mensuplarına açıklama yapan Öztürk, kendilerinden önce başlattıkları projelere ivme kazandırarak devam ettireceklerini söyledi.

 

Öztürk, sözlerine devamla “Bitlis Valisi olarak göreve başlamaktan son derece mutluyum. Kendimiz için istediklerimizi Bitlis içinde isteriz. Kendimiz içinde istemediklerimizi yine Bitlis için istemeyiz. Böyle bir kamu anlayışımız var. İstanbul'da Eyüp Sultan Hazretlerini herkes bilir. Ben kardeşinin Bitlis'te medfun olduğunu buraya tayinim çıkınca öğrendim. Biz ki İstanbul'da idarecilik yapan birisi olarak bu bilgiyi bu vesile ile öğreniyorsak, milletimizin de bu bilgiye ihtiyacı var. Ben bütün Bitlislilere saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İnşallah değişik vesilelerde birebir görüşme imkanına sahip olacağız. Bizden önce görev yapmış olan arkadaşlarımızın ve benden önceki valimiz de çok değerli ve başarılı bir valimizdi.” Dedi.

 

Kaderde bir arkadaşın yerine gelmek olduğunu ifade eden daha sonra, “ Bu bir devir teslimidir. Bu bir tanışma sürecidir, zamanla ben Bitlisli hemşerilerimizi tanımaya çalışacağım. Ama geldiğim ilçede o kadar Bitlisli dostum vardı ki, yabancı bir yere gelmiş gibi de hissetmiyorum. Bu anlamda Bitlis bizim için yabancı bir vilayet değil, ülkemizin değerli vilayetlerinden birisidir” diye kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir