• DOLAR 34.26
  • EURO 37.644
  • ALTIN 2921.574
  • ...
Zaman`ın MİT haberine validen yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zaman Gazetesi`nin internet sitesinde "son dakika" olarak muhabir imzasıyla duyurulan "Kahramanmaraş`ta MİT Emniyet`i bastı" haberi valilik tarafından yalanlandı. Açıklama yapan Vali Şükrü Kocatepe, MİT mensuplarının ziyareti bile yokken ortaya çıkan bu haberin habercilik açısından etik olmadığını söyledi.

Bünyamin Köseli imzalı haberde, sabah saatlerinde 4 MİT mensubunun Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şubesini basıp çalışan tüm ekibi zorla dışarı çıkarttığı iddia ediliyordu.

Vali Şükrü Kocatepe MİT görevlilerinin ziyaretinin bile söz konusu olmadığını ifade ederek şöyle devem etti;
Bugün bir gazetenin internet sayfasında `Kahramanmaraş`ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`ne 4 MİT mensubunun baskın yaparak birimde çalışan tüm ekibi zorla dışarı çıkarmak istedi` şeklinde iddianın olduğu ifadesi var.

Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Ne MİT mensuplarının emniyete ait bir şube müdürlüğünün ziyareti söz konusu, ne de böyle bir olay söz konusu. Bu haberin kaynağının ne olduğunu bilemiyoruz ama tamamen asılsız ve gerçek dışı bir haberdir. Böyle bir uygulamanın ne hukukta, ne de teamülde yeri vardır.

MİT mensuplarının ziyareti bile yokken bu haber nereden çıktı?
Üzüntümüz şudur ki; bu olayla ilgili olarak böyle bir emare, yani MİT mensuplarının Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi`ni ziyareti bile söz konusu değildir. Bu nedenle üzüntülerimizi ifade etmek istiyorum.

Habercilik açısından etik mi?
Söz konusu gazeteyi şimdi arıyorum. Böyle bir haberin kaynağının ne olduğunu soruyoruz. Bizden teyit almadan yayınlanmasının doğru ve etik olmadığını habercilikle bağdaşmayan bir durum olduğunu da kendilerine de ifade edeceğiz.
Kaynak: YENİSAFAK.COM.TR

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir