• DOLAR 34.262
  • EURO 37.621
  • ALTIN 2910.297
  • ...
Batman'da "Finansal Bilinç Eğitimi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi Öğrenci Konseyinin organize ettiği ‘Paramı Yönetebiliyorum’ projesi kapsamında “Finansal Bilinç Eğitimi” Merkez Kampüs Konferans Salonunda verildi.

 

Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve Visa Europe  ortaklığının 2007’den beri devam eden Finansal Bilinç Eğitimi, ülke geneli çeşitli illerde verilmektedir.

 

Batman Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Orhan Engin, “Çeşitli illerde düzenlenen bu eğitim neden memleketimizde olmasın dedik ve Elazığ’dan konunun uzmanı Eğitmen Gülsüm Uzun’u üniversitemize davet ettik. Eğitimin amacı, biz öğrencilere sağlanan burs, öğrenim kredisi gibi imkânların en sağlıklı şekilde nasıl değerlendireceklerini öğretmektir.” dedi.

 

Eğitim sırasında katılımcılara ekonomi, finansal, tasarruf, eğitim durumları ve gelecek planları  gibi soruları içeren anket formu dağıtıldı. Anket sonucuna göre öğrencilerin eksik olduğu alanlar tespit edilerek  kendilerine bildirildi. Eğitime katılan herkese katılım belgesi verildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir