• DOLAR 34.308
  • EURO 37.683
  • ALTIN 2920.987
  • ...
DEDAŞ'ın düzensiz sayaç değişimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- TEDAŞ’ın özelleşmesinden sonra elektrik dağıtım işlerini devralan DEDAŞ çalışmalarına devam ediyor. Birçok konuda yenilik yapan DEDAŞ elektrik kaçağının önüne geçmek amacıyla abonelerinin eski sayaçlarını değiştirmeye başladı.

 

Özellikle kenar mahalle ve merkezde bulunan eski binaların sayaç ve kolon kablolarını değiştirmeyi planlayan DEDAŞ değişim işlemlerini ihale usulüyle özel elektrikçi firmalara verdiği belirtildi.

 

Sayaçları ve kabloları değiştirilen abone sahipleri yapılan çalışmaların yarım bırakılmasına ve bunu takibinin yapılmamasına tepki gösterdi. Abone sahipleri değiştirme ile ilgili kendilerinin bilgilendirmediğini ileri süren abone sahipleri kullanılan kablonun kalite bakımından iyi kablo olmadığını söyledi.

 

Abone sahibi Mahmut M. DEDAŞ’ın değişimle ilgili olarak, “Herhangi bir bilgi vermeden sayaç ve kablolarımızı değiştiriyorlar. Bunun ölçüsü nedir? Hangi kablolar değişecek? Bunun karşılığında bizden para alınacak mı? Alınacaksa nasıl alınacak? Tüm bu sorular cevapsız kalıyor? DEDAŞ çıkıp halka bunları anlatmalı. Abone sahiplerini bu konuda aydınlatmalı abone sahiplerinin rızası olmadan bunu nasıl yapabilir? Ben daha geçen sene ana kablomu değiştirdim. Hem de kaliteli bir marka. Şimdi DEDAŞ bunu değiştirecek mi ben bunu merak ediyorum. Yetkililer abone sahiplerini bilgilendirmelidir” diye konuştu.

 

Bahçelievler mahallesinde ikamet eden Sedat K. İse kiracı oldukları binada kendilerinden habersiz birilerinin gelip kablo çektiğini bu kabloların 2 haftadan beri merdiven arasında orta yerde bırakıldığı söyledi.

 

Sedat K. de  “ Ben sabah işe geldiğimde baktım birkaç işçi merdiven boşluğundan kablo çekiyor. Dedim herhalde yönetici bunları çağırmış. Sonra araştırdım baktım ki DEDAŞ eski binaların sayaç ve kablolarını değiştiriyor. Şimdi bu konuda bize veya başka komşumuza bir şey söylenmemiş. Bir de 2 haftadır bu çekilen kablolar merdiven arasında bırakılmış. Giden gelenin ayağına takılıyor. Çocuklarımız aşağı inemiyor. İçinde elektrik var mı yok mu bilmiyoruz. Eğer DEDAŞ bunları ihaleye vermişse bu işlerin takibini niye yapmıyor? Geçenlerde ara merdiven ışıkları yanmıyordu. Madem yapacaklar hemen bitirsinler. Ssadece pano ve sayaçları takıp bırakıp gitmişler. Yetkililer bir an önce bu duruma el atmalılar” ifadelerini kullandı.

 

Ajans olarak iddialar ile ilgili bilgi almak için DEDAŞ kurumunu defalarca aramamıza rağmen yetkililere ulaşamadık. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir