• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Kadınlar modern köleler yapılmak isteniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kadın Kolları, Karacadağ Bölgesi’nde bulunan köyleri ziyaret ederek kadınlara yönelik parti bilgilendirme semineri düzenledi. Düzenlenen seminere katılan kadınların sorunları dinlenildi, öneri ve projeler hakkında görüşleri alındı.

 

HÜDA PAR Kadın Kolları tarafından kadınlara yönelik yapılan seminerde kadınlara yönelik projeler kendileriyle paylaşıldı ve bu konudaki önerileri alındı.

 

Kadının toplumdaki yeri ve önemi ile ilgili konunun anlatıldığı seminerde, son dönemlerde ortaya çıkarılan ‘Kadınlar kimsenin namusu değil’ sloganının ailede bir çöküntü meydana getirerek ailevi bir faciaya sebep olabileceği vurgulandı. Bununla birlikte kadının Allah katındaki önemi ve sorumlulukları, İslam öncesi kadınların değeri ve İslam’ın gelişiyle birlikte kadınlara verilen değer konularda işlendi.

 

"Kadınlar değersizleştirilmeye çalışılıyor"
Kadınların istek ve düşüncelerinin sorulması üzerine konuşan katılımcılar, “Kadınlar toplumda hak ettikleri değeri görmüyor. Hak etmedikleri kadar aşağılanıyor ve bir meta aracı olarak kullanılıyor. Namus konusunda da eşlerinden ayrı bırakılıp ailede bir çöküntü meydana getirilmek isteniyor. Eskiden kadınların namusuna değer verildiği kadar, şimdi tam aksi değersizleştirilmeye çalışılıyor ve namus kavramı ortadan kaldırılmaya çalışılıyor.” dedi.

 

Yapılan seminerde kadınların her yerde kullanıldığı, hayâ perdesinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı ve cahiliye döneminde olduğu gibi kadınların köleleştirilmek istendiği, reklamlarda ve medyada kadınların modern birer köle olarak kullanıldığı şeklinde şikâyetler iletildi.

 

Kendimize özgü alanlarda çalışmak istiyoruz
Kadınların çalışması konusunda mevcut düzenden şikâyetçi olduklarını belirten katılımcılar, “Mevcut idarelerin kadınların ahlaki yapısını bozmanın dışında hiçbir şey yapmıyor. Biz de kadınlar olarak ailemize katkı sağlamak istiyoruz. Sağda solda çalışarak, fındık toplamak veya tarlada çalışacağımıza, erkeklerle iç içe olmayacak şekilde güzel bir biçimde çalışmamız için imkân sağlanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

HÜDA PAR’a güvendiklerini söyleyen katılımcılar, “HÜDA PAR'ın kazanması halinde bize imkânlar sağlayacağına inanıyoruz. Şehir içi arabalarda, hastaneye  giderken veya başka bir ihtiyacı görmek için şehir içi arabalara bindiğimiz zaman erkeklerle kadınların karışmasından rahatsız oluyoruz. HÜDA PAR’ın bu konudaki projesi de bizleri sevindirdi.” ifadelerini kullandılar.(İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir