• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Comenius Regio projesi gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Letonya ile ortaklaşa yürüttüğü “New Approaches to Foreign Language Teaching in Turkey and Latvia- ICT in Language Classes “  ( Türkiye ve Letonya’da Dil Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar - Bilişim Teknolojileri Dil Sınıflarında ) adlı Comenius Regio  Projesi kapsamında İngilizce Öğretmenlerine yönelik ilk çalıştayını İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirdi.

 

Çalıştay, Diyarbakır’da görev yapan 48 İngilizce öğretmeninin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Katılımcı öğretmenlere sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş verdi.

 

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Ağırbaş, amaçlarının dil öğretmenleri için web tabanlı materyal hazırlamak olduğunu söyledi.


Çalıştayın yerel ortaklarından birinin de Dicle Üniversitesi olduğunu söyleyen Ağırbaş, “ Dicle Üniversitesi’nden akademisyenlerimiz vasıtasıyla öğretmenlerimize dil sınıflarında kullanabilecekleri teknolojiler anlatılmıştır. Yeni yaklaşımların yabancı dil öğretimine dahil edilmesi öğrencilerimizin dil yeterliliklerini arttırma konusunda son derece önemlidir, bu gerekçeyle öğretmenlerimize bu proje kapsamında eğitimler verilmeye devam edilecektir.’ dedi. (İLKHA)       
 
     

Bu haberler de ilginizi çekebilir