• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Elektrikleri kesilen köylüler DEDAŞ`ı bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe`ye bağlı köylerde yaklaşık 50 gündür elektriklerinin olmadığını belirten onlarca köy muhtarı, TEDAŞ`ı bastı. 

TEDAŞ Mardin İl Müdürü ile görüşmek isteyen öfkeli kalabalık, binanın girişindeki camları kırarak içeri girdiler. Çıkan arbede bir güvenlik personelinin ayağından hafif şekilde yaralandığı görüldü. 

Olayın büyümesi üzerine TEDAŞ güvenlik personeli, polise haber verdi. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet Polisi binanın girişinde etten duvar ördü. 

Kesintilere isyan eden muhtarlar ve köy sakinleri, aralarında seçtikleri bir heyet ile TEDAŞ müdürü ile görüştü. 45 dakika süren toplanın ardından anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Toplantıya katılan Göllü köyü muhtarı Hamit Taş, şuan kesik olan köylerin elektriklerinin tekrar bağlanacağı ve daha sonra muhtar ve köylülerin tarım elektriği konusunda TEDAŞ ile masaya oturacağını söyledi. 

TEDAŞ’ın birçok köyün elektriğini gece yarısı kestiğini iddia eden Muhtar Taş, şunları söyledi: “Kesintiler kanunsuzdur, çünkü borcu olan da var, olmayanda… Bu şekilde yapmaları kanuna aykırıdır.” 

Arıklı köyü sakinlerinden Mehmet Aktaş ise 50 dönüm hazine arazisi işlettiğini, ancak elektriğinin olmadığı için zarar ettiğini söyledi. 

Devletin vatandaşı kaçak kullanıma teşvik ettiğini iddia eden başka bir köylü ise tarımsal elektriğe bir çözüm bulunmasını istedi. 

Köy muhtarları ayrıca basına bir bildiri dağıttı. Bildiride, arıza olmadığı halde elektriklerinin kesildiğine vurgu yapıldı. 

Köylüler daha sonra TEDAŞ İl Binası’ndan ayrıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir