• DOLAR 34.247
  • EURO 37.695
  • ALTIN 2919.534
  • ...
Diyarbakır Valisi Mustafa Kıraç`tan `Seçim Huzur Toplantısı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, özel bir otelde, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile ‘Seçim Huzur Toplantısı’ konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Vali Kıraç, seçim sürecinde tüm kişi ve kurumlara görevlerin düştüğünü söyledi. 

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin huzurlu geçmesi için bir takım önlemler alındığını belirten Kıraç, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla protokol imzaladı. 

Vali Kıraç’ın, STK’lar ile beraber imzaladığı mutabakat maddelerinden bazıları:
1- Seçime katılan bütün bağımsız ve parti adaylarını, seçimlere katılımlarından dolayı kutluyor ve kendilerine başarılar diliyoruz.2

- Seçme ve seçilme hakkının Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşına ait bir haktır,  bu hak evrensel hukuk normları ile güvence altına alınmış olup hiçbir şekilde engellenemez.

3- Yapılacak olan yerel seçimlerin bölgemizde yaşayan huzur ortamına ve çözüm sürecine katkı sağlamasını temenni ediyoruz.

4- Başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere bütün kamu çalışanlarımızı görevleri süresince tarafsızlıklarını koruyarak ve oy verecek vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlayarak hareket etmelerinin bir kanuni zorunluluk olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

5- Halkımızın hür irade ve kararını etkileyecek her türlü yasa dışı faaliyet ve baskılardan uzak durulmasının demokrasi adına zorunlu bir davranış olduğunu ifade ediyoruz. (M. Sait Adiyaman / Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir