• DOLAR 34.26
  • EURO 37.617
  • ALTIN 2909.561
  • ...
HÜDA PAR basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Kahta seçim irtibat bürosunda basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası siyaset, adalet, ekonomi, eğitim, dış ilişkiler ve belediye seçimleri konusunda basın mensuplarıyla hasbihal eden Yavuz, HÜDA PAR’ın bütün yönleriyle ezber bozan tek parti olduğunu söyledi. 

“Siyaset yaparken hakaret etmeye hiç gerek yok”  

Türkiye’de siyasetin yapılış tarzını eleştiren Yavuz, “Bir yanlışı söylerken dahi hakaret etmeye gerek yok. Siyasetin halka hizmet olduğu bilincinde olan insanlar olarak rakiplerimizin doğrularını takdir edeceğimizden ve onların hatalarını da güzel bir üslup içerisinde eleştireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”dedi. 

“Adalet herkese eşit olmalıdır” 

Adaletin herkese eşit mesafede olması gerektiğini ifade eden Yavuz, “Adalet istisna kabul etmemelidir, adaletin hiçbir şeye feda edilmemesi gerekiyor. Adaletin dili, dini, rengi, ırkı olmaz, olmamalıdır. Partimizin referansı İslamdır. İslam adaletsizliği asla kabul etmez.”dedi. 

“Karma eğitime karşıyız” 

HÜDA PAR’ın eğitim konusunda da çeşitli fikirlerinin olduğunu söyleyen Yavuz “Karma eğitim sistemi, eğitimin önündeki en büyük engellerden biridir. Bu eğitim sistemi öğrencinin verimini olumsuz yönde etkilediği gibi dünya görüşümüze de aykırıdır. Karma eğitimi kabul etmiyoruz ve zararlı olduğunu düşünüyoruz.” dedi. 

“Adayınızla haşr olmaya var mısınız?”  

Herkesin halka hizmetten bahsettiği ve hakkı temsil ettiğini iddia ettiği ortamda doğruyu bulmak için bir kıstas geliştirmek gerektiğini vurgulayan Yavuz “Diğer tüm partililer ile HÜDA PAR adayımız halka hizmet etmek istediklerini söylüyorlar. Var mısınız, bu dünyada oy verdiğiniz, arkasından yürüdüğünüz adayla kıyamet gününde aynı yerde haşr olmaya? Eğer kendisine oy verdiğiniz adayla kıyamet gününde aynı yerde haşr olmaya hazırsanız demek ki verdiğiniz karar doğrudur. Biz adayımızla aynı yerde haşr olmayı isteriz.”dedi. 

Programın soru cevap kısmına geçildiğinde basın mensupları sormayı düşündükleri tüm soruların cevaplarının zaten Yavuz tarafından cevaplandırıldığını ve küçük bir şaşkınlık yaşadıklarını dile getirerek çeşitli latifelerde bulundular. Program basın mensuplarının iyi dilek temennisiyle sona erdi.  (Emin Nazlı-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir