• DOLAR 34.26
  • EURO 37.644
  • ALTIN 2921.574
  • ...
Bingöllüler Şubat şehitlerini andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Karlıova ilçesinde faaliyet gösteren Kar-Der Taşlıçay köyü temsilciliği Şubat ayı münasebeti ile Şehitleri anma programı düzenledi. Taşlıçay köyünde düzenlenen program yoğun katılımlı bir şekilde gerçekleşti. 

Şehitleri anma programı Serdin Kılıç`ın okuduğu Kuran-ı Kerimle başladı. Programa konuşmacı olarak katılan Kelha Amed Dergisi yazarlarından Cevdet Kahraman kısa bir konuşma yaptı. 

Kahraman konuşmasında, Şubat ayında birçok İslam âliminin şehit olduğunu hatırlatarak, şehit olanlara İslam Şehitleri denildiğini belirtti. 

Kahraman daha sonra, “Günümüzde o kadar Şehit vardır ki, her ölen, kaza geçiren, boş amaçlar uğruna ölenlere şehit deniliyor. Ama gerçek Şehitlik bu değildir, gerçek Şehit İslam, dini uğruna yapılan mücadele, sadece Allah rızası için canını feda edenlere Şehit denir. Şunu bu ayetle açıklaya biliriz, ‘Allah yolunda öldürenlere asla ölü demeyin bilakis onlar Rableri katında diridirler.’  Dikkat edersek Allah yolunda öldürenlere deniliyor, yani başka amaçlar uğruna değil sadece Rableri için ölenlere Şehit denilir. Şehit olmak örnek olmak demektir. Şehit olmak, insanın üzerine söz hakkı olan değerlerini imanına şahit kılmaktır. Bunu yapanlar İlahi Mahkeme’de sanık olarak değil, tanık olarak arz-ı endam eder." dedi. 

Program Serdin Kılıç`ın okuduğu dua ve yapılan ikramlarla sona erdi. (Bülent Temiz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir